Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗ


Ο εκφασισμός είναι σχέδιο σε εξέλιξη από χρόνια

Στην αρχή, και μέχρι να καταλαγιάσει η οργή του λαού για την λαομίσητη χούντα και τους εκφραστές της, τα απομεινάρια - θιασώτες της, ντύθηκαν τον δημοκρατικοφανή μανδύα τους και βρήκαν καταφύγιο στο πιο κοντινό τους (ιδεολογικά ) πολιτικό μαγαζί

Συνέχισαν με κάλυψη, να καταστρώνουν τα σχέδια επιβολής τους στην κοινωνία, μιας και ποτέ δεν της συγχώρεσαν το λάθος της να τους αποβάλλει από τις τάξεις της . αυτούς και τους ηγέτες τους !!!

Μμετά τα σχέδια μπήκαν σε εφαρμογή . μηχανισμοί και θύλακες επιρροής όπου θα μπορούσαν να συντηρηθούν το μίσος και η νοσταλγία της πάλαι ποτέ κραταιάς κατάστασης .


Εθνικοφροσύνη, μισαλλοδοξία, απολιτίκ λήθη, επίπλαστη ευημερία και ωχ αδερφέ . Πρώτα διαλύθηκαν οι φορείς πολιτικής σκέψης, ζύμωσης και αναζήτησης . πολιτιστικοί - εξωραϊστικοί σύλλογοι στις γειτονιές, φοιτητικό κίνημα, συνδικαλιστικά σωματεία και . Μετατράπηκαν όλα σε κλαδικές και τοπικές οργανώσεις κομματικών στρατών, σε πηγή ανεύρεσης σταθερών ψηφοφόρων -υποστηρικτών του συστήματος . Η πολιτική σκέψη αντικαταστάθηκε από τα ''κονέ'' και η ίδια η κοινωνία εγκλωβίστηκε ξεφούσκωτη στα ίδια της τα συνθήματα .

Σταδιακά ήρθαν, επίπλαστες ελευθερίες και κοινωνικές παροχές - παγίδες . Όχι για να βελτιώσουν την ζωή, αλλά για να εδραιώσουν διαχρονικά τη θέση τους αλλά και για να περάσουν ομαλά στην κοινωνία το απολιτίκ αίσθημα .

Δεν βαριέσαι όλοι ίδιοι είναι, δεν ακουμπάω την πολιτική, όλα βρωμάνε, τι θέλουν και αυτοί οι Αριστεροί ? πάνε τώρα πια αυτά . Τώρα έχουμε Δημοκρατία, ελευθερία . Αυτά ανήκουν στο παρελθόν .

Το ''γαζί '' όμως δούλευε υπόγεια . Η λήθη, η αδιαφορία ,η ιδιώτευση, το κοίτα την πάρτη σου, πέρναγε σιγά σιγά στην συνείδηση του λαού μέσω ελεύθερων ραδιοφώνων, τηλεόρασης, Life style περιοδικών, μουσικής, εφημερίδων . Που όπως σήμερα αποδεικνύεται έκαναν περίφημα την δουλειά τους, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες . Έστρωναν το δρόμο προς την επανάκαμψη των θιασωτών της ''επανάστασης'' και της επταετίας .

Δείγματα γραφής μας έδωσαν . Χαμπάρι δεν πήραμε, αποκοιμισμένοι σε μια Δημοκρατία μαϊμού, σε μια ψευδεπίγραφη Ελευθερία . Πρώτο δείγμα - απόπειρα επανεξόδου στην κοινωνία το βρώμικο 89 ,τα σκάνδαλα, ο θόρυβος για τη σαπίλα που καταδίκαζαν . Μετά, στρογγυλά και όμορφα, η δημιουργία πιο λαοπρόβλητου κομματικού μηχανισμού, έξω από το συγγενικό μαγαζί . Να απαλύνουμε τις γωνίες, να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με την κοινωνία .Περίπου τα κατάφεραν . Είναι πια και ελκυστικό και προσιτό . Τόσο που και ο ορθά πολιτικά σκεπτόμενος να αναρωτιέται : ρε λες να έχουν δίκιο ? ρε λες να έβαλαν μυαλό ?

Βρωμιά παντού, λαμόγια τριγύρω, σκάνδαλα (δεύτερη απόπειρα ) ,οργή λαϊκή, αμφισβήτηση και ....καλώς τα παιδιά με τα ξυρισμένα άδεια κεφάλια και τις γεμάτες μυς, μαύρες μπλούζες . Φταίει ο ''μετανάστης '' που δεν έχεις δουλειά, φταίει ο μετανάστης που σε κλέβουν στο δρόμο, φταίει που δεν είναι Έλληνας, φταίει που είναι ''κουμμουνιστής '' και άθεος, φταίει ο δημόσιος υπάλληλος, φταίει ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο έμπορος, ο τεμπέλης εργάτης, ο κακός συνδικαλιστής, ο νέος που αράζει στην καφετέρια, ο φοιτητής . Όλοι, μα όλοι φταίνε . Εμείς ξέρουμε και εμείς μπορούμε να τους τιμωρήσουμε τους κακούς . Μόνο εμείς είμαστε καθαροί .

Το αποκοιμισμένο μυαλό μας δεν ξυπνάει . Έχουν δίκιο, λένε πολλοί, τα παιδιά . Μας σώσανε . Οι θιασώτες είναι και πάλι εδώ . Παρόντες . Εξουσία και βραχίονας σε αγαστή συνεργασία για την κάθαρση .

Κουβέντα όμως για ινδάλματα, στόχους, αναφορές στο παρελθόν, ιδεολογικούς μέντορες . Αυτά δεν τα αγγίζουμε προς το παρόν . Τον κουμουνιστικό κίνδυνο να αποφύγουμε και μετά βλέπουμε .

Μα και ο κατ'εξοχήν ιδεολογικός τους πατέρας τον ίδιο κίνδυνο δεν προσπάθησε να χτυπήσει, αιματοκυλώντας όλη την ανθρωπότητα ? Και ο πρόσφατα αποβιώσας ''κοινός δολοφόνος '' Ντερτιλής τον ίδιο κίνδυνο δεν πολέμησε γεμίζοντας τις σελίδες της Ιστορίας με αίμα και πόνο ?

Πόσες αποδείξεις μπορεί να είναι απαραίτητες για να καταλάβουμε επί τέλους ότι ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι σχέδιο σε εξέλιξη και όχι ένα απλό κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο που χρήζει επιστημονικής ανάλυσης ?

Πόσες καμπάνες πρέπει να χτυπήσουν για να καταλάβουμε ότι πρωταρχικό και κύριο μέλημα μας ως κοινωνία πρέπει να είναι η διαφύλαξη των αξιών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, στο όνομα εκείνων που έδωσαν την ζωή τους στο αγώνα υπεράσπισης τους !!!!!!