Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Της Σάνιας Μωραΐτου niki.vikou

Έξι δις επιπλέον φόροι με το σημερινό 4ο μνημόνιο, κλείσιμο όλων των μικρών επιχειρήσεων (από ψιλικατζίδικα και περίπτερα, μέχρι.. αρτοποιεία) και πέρασμα όλης της δραστηριότητάς τους στις πολυεθνικές.

Απολύσεις εξπρές, πογκρόμ κατά των δημοσίων υπαλλήλων, λουκέτο στην οικοδομική δραστηριότητα, δήμευση όλης της ιδιωτικής περιουσίας, ληστρική φορολογία στους μικρούς επενδυτές φωλτοβολταϊκών - ο ήλιος μας ανήκει στους Γερμανούς - .



Ρυθμίσεις χρεών στο δημόσιο μόνον για τους έχοντες και κατέχοντες, τοκογλυφικά επιτόκια για τους οφειλέτες του Δημοσίου, ιδιωτικοποίηση των πάντων, νέες απαλλαγές στους εφοπλιστές.

Θα τα ψηφίσουν, χωρίς αμφιβολία, "είναι πολλά τα λεφτά 'Αρη", για αυτούς, μόνον που δεν είναι τα τελευταία! Τον Ιούνιο πάλι δεν θα τους βγαίνουν τα νούμερα και πάλι θα μας απειλούν πως δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.

Κι επειδή είναι ανεξάντλητη η σαδιστική νεοφιλελελεύθερη φαντασία, με δεδομένο πως όλοι είμαστε πανί με πανί, φοβάμαι πως το επόμενο μέτρο που θα πάρουν θα είναι, με απόφαση της ΕΕ να καθιερωθεί η χώρα ως ιδανικός τόπος σεξοτουρισμού, όπου υποχρεωτικά όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες θα παρέχουν δωρεάν τις ερωτικές υπηρεσίες τους στους Βορειοευρωπαίους, μέχρις ότου πληρωθεί το χρέος.

Η δημάρ βεβαίως, θα βάλει τις κόκκινες γραμμές της, πως το μέτρο θα αφορά αυστηρά ενήλικες 18 - 50. Γραμμές άνευ ουσίας έτσι κι αλλιώς, αφού παιδιά δεν γεννιούνται πια και οι μεγαλύτερες ηλικίες λόγω κακουχιών και έλλειψης περίθαλψης, μεταναστεύουν μαζικά εις τας αιωνίους μονάς.