Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Τα κοινωνικά ιατρεία-Φαρμακεία ξεφύτρωσαν και εξακολουθούν να ξεφυτρώνουν, σε όλη τη χώρα, κάνοντας πράξη την εξαγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, για την δημιουργία δομών αλληλεγγύης, που χωρίς να έχουν την δυνατότητα όμως να υποκαταστήσουν τις ολοκληρωμένες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΕΣΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, εν τούτοις προσφέρουν μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση στον πληττόμενο από τις υποτελείς κυβερνήσεις λαό μας.

Η εθελοντική βοήθεια που προσφέρει ο ιατρικός κόσμος, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και καταρρίπτει τον γενικευμένο μύθο ότι όλοι οι γιατροί αποβλέπουν μόνο στο προσωπικό κέρδος και στην προσωπική τους φήμη.

Αλλά και όλοι οι εθελοντές που προσφέρονται και που όλοι αυτοί, δεν ανήκουν αναγκαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο, προς όφελος των οικονομικά αδύνατων ανθρώπων, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση ή από εθνική καταγωγή.

Η προσφορά και των απλών ανθρώπων σε είδος δηλαδή φάρμακα, ιατρικά βοηθήματα, τρόφιμα, υπηρεσίες, είναι εκπληκτική και καταρρίπτει άλλο ένα μύθο του διεφθαρμένου, τεμπέλη και συμφεροντολόγου Έλληνα.

Ο λαός μας στις κρίσιμες αυτές μέρες που μας οδήγησαν οι ασύδοτες και βάρβαρες συμφεροντολογικές κυβερνήσεις, αποδεικνύει ότι δεν είναι αδιάφορος μπροστά στον πόνο του συνανθρώπου του.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών, βοηθούνται με τρόφιμα στο σπίτι τους, με άκρα τήρηση των προσωπικών δεδομένων και μακριά από τις κάμερες και την δημοσιοποίηση, που οδηγεί στην ταπείνωση των αδύναμων ανθρώπων.

Ο καθένας προσφέρει στο είδος του. Άλλοι με φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, μουσική διδασκαλία κλπ.

Βοήθεια δέχονται και οι έγκλειστοι μετανάστες στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, που στερούνται υλικών, για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως απορρυπαντικά, ξυριστικά, ρουχισμό. Οι συνθήκες κράτησής τους γίνονται αιτία εκδήλωσης ψυχικών και σωματικών ασθενειών.

Οι άνθρωποι αυτοί, είναι σαν εμάς. Έχουν γονείς, αδέλφια, παιδιά. Πρόκειται για πραγματικούς όχι εικονικούς, ανθρώπους που υποφέρουν.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τα Κοινωνικά ιατρεία και το Ιατρείο του Ελληνικού.

Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού