Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .. ΘΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ

Του Βασίλη Πολυχρόνη


Ο "κύριος" αυτός λέγεται Μιλτ.Νεκτάριος, είναι καθηγητής ιδιωτικής ασφάλισης στο Παν.Πειραιά και πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας International Life (δεν ξέρω μήπως υπάρχει νομικό ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο ιδιοτήτων,ηθικό όμως σίγουρα υπάρχει)!

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, ο Μ.Νεκτάριος ήταν διοικητής του ΙΚΑ - του μεγαλύτερου δημόσιου ασφαλιστικού φορέα δηλαδή - την εποχή από το 1999-2004 (αν δεν σας λέει κάτι αυτό, ήταν η εποχή που επιχειρήθηκε η κατεδάφιση του συστήματος συνταξιοδότησης από τον τότε υπουργό εργασίας Τ.Γιανίτση - έκθεση Σπράου κλπ - και η εποχή του... χρηματιστηρίου)!

Αυτός,λοιπόν,ο... λεβέντης ότι δεν "κατάφερε" τότε, μαζί με το Γιανίτση, προσπαθεί να το πετύχει τώρα μέσω της... ρηξικέλευθης πρότασης (Διαβάστε εδώ) να αναλάβουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη συμπλήρωση του συνταξιοδοτικού κενού, το οποίο δεν θα το καλύπτει το κράτος!

Η πρόταση του, μάλιστα, είναι τόσο... προοδευτική που προτείνει να εγγυώνται οι ασφαλιστικές εταιρείες τη σύναψη δανείου από τους συνταξιούχους, το οποίο δάνειο να μετατρέπεται σε σύνταξη!

Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει με... την παράδοση της ακίνητης περιουσίας του συνταξιούχου στην ασφαλιστική!

Φοβερή σκέψη, καινοτόμα,αντιγραμμένη από τους... κοινούς τοκογλύφους (έτσι δεν κάνουν? Σε "διευκολύνουν" με χρήματα και σου παίρνουν το σπίτι)! Φυσικά, το θέμα της ενίσχυσης των ταμείων ώστε να γίνουν βιώσιμα και να δίνουν τις συντάξεις που πρέπει σε αυτούς που δούλεψαν δεκαετίες και πλήρωσαν επί χρόνια τις εισφορές τους... δεν περνάει ούτε καν σαν σκέψη από το μυαλό του "κυρίου"!

Απλώς υπενθυμίζω ότι αυτός ο "κύριος" ήταν διοικητής δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού ή,αλλιώς,ο "λύκος που φύλαγε τα πρόβατα"!

Οπότε,ας μην παραξενευόμαστε για τα χάλια του ασφαλιστικού μας συστήματος!!!