Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ

Του Ισίδωρου Νερούτσου


Με απίστευτη αλαζονεία και περιφρόνηση των βασικών αρχών και της λαμπρής ιστορίας του Ελληνικού πολιτισμού, Υπουργοί και Δημοσιογράφοι γενόσημα, με ταυτόσημο ύφος, κατακεραυνώνουν, απαξιώνουν και προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τον Πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Κύριο Πελεγρίνη, γιατί πήρε ενεργό μέρος σε θεατρική παράσταση στο Παρίσι. Το έγκλημα τεράστιο, αλλά για ποιόν; Άλλο ένα μελανό σημείο στον καιρό μας.

Είναι παγκοσμίως γνωστό, ότι ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα του Ελληνικού πολιτισμού, είναι το θέατρο. Η ίδια λέξη έγινε παγκόσμια και μεταφέρθηκε σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Σε όλο τον κόσμο παίζονται οι Ελληνικές τραγωδίες. Μόνο στην Γενέτειρα χώρα οι άνθρωποι του πολιτισμού και του Θεάτρου, χαρακτηρίζονται απαξιωτικά ως «Θεατρίνοι».

Άνθρωποι υπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας, που την διέσυραν, την χρεοκόπησαν, ξεχαρβάλωσαν υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Έσπειραν τον τρόμο, την δυστυχία και οδήγησαν εμμέσως στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Τώρα τι παριστάνουν. Όλοι τους μαζί με μια φωνή, κυβερνόντες και γενόσημα των παπαγάλων, σηκώνουν το χέρι, στους ανθρώπους του πολιτισμού. Ο πολιτισμός δεν είναι χρήμα και γι’αυτό δεν έχει αξία. Απαιτούνται μόνο θυσίες και προσφορές αίματος, για να εξευμενίσουν τον θεό «Ευρωχρεϊδη». Την παιδεία δεν την εγκατέλειψε ο Κύριος Πελεγρίνης, για το θέατρο. Ο Κύριος Πελεγρίνης την υπηρετεί. Άλλοι την εγκατέλειψαν και αυτοί πρέπει να δώσουν λόγο.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Υπάρχουν σ’αυτήν την χώρα σήμερα, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού;

Εγώ δεν τους βλέπω και δεν τους ακούω....

Ακούει κανείς;