Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μαγκιά του ΣΥΡΙΖΑ! Καταθέτει πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, και καθυστερεί ψήφιση μνημονίου!

                                         

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά η διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου - εκτρώματος. Για εθνικό και κοινωνικό έγκλημα έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ξεπούλημα της χώρας στην ντόπια και ξένη διαπλοκή

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του «κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», όπως τον χαρακτήρισε, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Η Βουλή διακόπτει τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα. Η συζήτηση ξεκινά σε μισή ώρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα αφού η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις Επιτροπές με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν. Αντίθετα, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ (οι εξελίξεις του Σαββάτου και οι κυριότερες τοποθετήσεις, στο σχετικό δημοσίευμα). Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του, Αλ. Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τη χώρα κομμάτι - κομμάτι για να εξυπηρετήσει την εγχώρια και ξένη διαπλοκή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών».
Νωρίτερα, την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία του κατεπείγοντος εξέφρασε, κατά την έναρξη της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Παναγιώτης Λαφαζάνης προειδοποιώντας ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτά που θα γίνουν στη Βουλή «δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Δεν παράγουν τίποτα, μία τρύπα στο νερό είναι. Επιφυλασσόμαστε». Ο ίδιος αλλά και ο Ευ. Τσακαλώτος («πιο μνημόνιο πεθαίνεις το πολυνομοσχέδιο!») ανέδειξαν ως εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ τις κατασροφικές συνέπειες του νέου μνημονίου, απόρροια του νεοφιλελεύθερου δογματισμού κυβέρνησης και τρόικας (περισσότερα για όλες τις τοποθετήσεις στη συνεχή ενημέρωση παρακάτω).
Εν τω μεταξύ, αντισυνταγματικότητες στο πολυνομοσχέδιο βρίσκει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής εκφράζοντας προβληματισμό για τις σκανδαλώδεις διατάξεις του νέου μνημονίου.
Οι δανειστές μας εκβίαζαν, ότι μέχιρ μεθαύριο πρέπει να έχει ψηφιστεί το έκτρωμα, για να πάρουμε την δόση! Πήραν και αυτοί την απάντηση τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου