Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«ΙΣΣΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ»

Κίνημα πολιτών ενάντια στο ξεπουλημα του lσσου, ενάντια στης γης τη λεηλασία.


Ο Ίσσος μαζί με την λιμνοθάλασσα Κορισσίων, η Μπούκα της Λευκίμμης, ο Ερημίτης και το Ψυχιατρείο της Κέρκυρας δεν αποτελούν για εμάς ξεχωριστά κομμάτια αγώνα αλλά ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης στην λεηλασία και την καταστροφή αυτού του τόπου.

Όπως και ο Ερημίτης, ο Ίσσος αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα με απαράμιλλη ομορφιά που απηχεί σε επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Ο σεβασμός στη μοναδικότητά του οφείλει να είναι ο κεντρικός άξονας για κάθε είδους ήπιας διαχείρισης και ανάδειξής του, ώστε να μπορεί καθένας ελεύθερα να το απολαύσει. Αν επιτρέψουμε να εισχωρήσουν τα μεγάλα συμφέροντα των επενδυτών, πολύ γρήγορα το σύστημα αυτό θα χάσει την ισορροπία του, θα καταστραφεί. Το μοναδικό αυτό στολίδι του νησιού μας υπάρχει ελπίδα να σωθεί μόνο αν εμείς, ο λαός της Κέρκυρας, δραστηριοποιηθούμε.

Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε δυναμικά και συντονισμένα τώρα, ώστε να μην έρθει εκείνη η στιγμή που δεν θα μπορούμε καν να επισκεφτούμε την περιοχή. Πριν εμφανιστούν τα συρματοπλέγματα!

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς όλους εκείνους που δεν συμβιβάζονται στην ιδέα του λιγότερο κακού και δεν επιθυμούν η Κέρκυρα να γίνει κρανίου τόπος, παραδομένη σε επιχειρηματικά συμφέροντα τύπου "all inclusive" με απασχολούμενους δούλους, αλλά ένας τόπος αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και συμμετοχής.

Είμαστε υπόλογοι όλοι μας στις επόμενες γενιές που θα έρθουν ώστε να τους παραδώσουμε μια Κέρκυρα που θα μπορούν να ζήσουν και δεν θα αντικρίζουν σε κάθε τους βήμα το συρματόπλεγμα και την τσιμεντοποίηση. Αυτού του είδους την υποτιθέμενη ανάπτυξη την είδαμε τα τελευταία χρόνια και την κατάληξή της την βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε κάθε Σάββατο να συμμετάσχετε ενεργά στην κατασκήνωση ώστε να μοιραστούμε βιώματα, ν’ αγωνιστούμε και ν’ αντισταθούμε εντός ενός πλαισίου αυτό-οργάνωσης, απαλλαγμένου από αρχηγούς κι εκπροσώπους.

Άτομα, παρέες, συλλογικότητες, και γενικά όλοι όσοι σέβονται τη Γη και την Ελευθερία είναι ευπρόσδεκτοι στην κίνηση «ΙΣΣΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ» με προσωπική παρουσία στην κατασκήνωση, συμμετοχή στις Συνελεύσεις μας αλλά και με την πραγματοποίηση δράσεων που θα έχει αποφασίσει η Συνέλευση ή και πρωτοβουλιακά.

Στοχεύουμε στη δημιουργία στιγμών ανταλλαγής εμπειριών και σύνδεσης ανάμεσα στους διάφορους αγώνες – γιατί η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του Ίσσου δεν αποτελεί μεμονωμένο ζήτημα, αλλά είναι κάτι που μας αφορά όλους κι όλες μας.

Συντονιζόμαστε με κάθε πρωτοβουλία διάσωσης της δημόσιας περιουσίας σ’ όλη την Κέρκυρα αλλά και σ’ όλη τη χώρα, από τη Θράκη έως την Κρήτη κι από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο.

ΙΣΣΟΣ : ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου