Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εκστρατεία για να επιστρέψουν στη γη τους 100.000 πρόσφυγες του Κομπάνι

Διεθνή


Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Δείτε το ντοκουμέντο για το Κομπάνι.

Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.

Δείτε εδώ σε ψηφιακή μορφή ένα ντοκουμέντο με πληροφορίες για το Κομπάνι, τους πρόσφυγες και την καμπάνια αλληλεγγύης

Ο ρ/σ Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για όλους, το Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι και των γύρω περιοχών με τη συμμετοχή δήμων και ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας.

Επίσης, το Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για όλους, το Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ  διοργανώνουν συνέντευξη  τύπου για την πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο Κομπάνι, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 12.00, στην ΕΣΗΕΑ.

Από το Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου