Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Του Ισίδωρου Νερούτσου


Με ποιό δικαίωμα οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεμβαίνουν στην Ουκρανία και προφασίζονται τους προστάτες; Την κρίση την δημιούργησαν οι ίδιοι. Τώρα παριστάνουν τους προστάτες; Η Ουκρανία και οι Ρωσία είναι χώρες ανεξάρτητες και ας τα βρουν μεταξύ τους. Για μας η Ρωσία αποτελεί σπουδαίο «πελάτη» για τα προϊόντα μας και για τον τουρισμό μας. Εμείς έχουμε και πρέπει να έχουμε φιλικές σχέσεις με όλους τους λαούς του κόσμου.

Ιδιαίτερα στην Ρωσία, αλλά και στην Κριμαία μας, ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Εμείς έχουμε υποχρέωση να τους στηρίξουμε. Τα αρπακτικά ας κάνουν ότι θέλουν με δική τους ευθύνη. Εμείς συνένοχοι στο έγκλημα δεν πρέπει να γίνουμε. Η στάση της νέας κυβέρνησης της αριστεράς, θα δείξει, κατά πόσο ανεξάρτητη χώρα είμαστε.

Όσο για την αλληλεγγύη της Ε.Ε. την είδαμε. Κλείσανε οι βιομηχανίες μας, Τσιμεντάδικα, Υφαντουργεία, Χαλυβουργεία, χαρτοποιία, εργοστάσια σακχάρεως Ναυπηγεία, χιλιάδες βιοτεχνίες. Δημιουργήθηκαν χωματερές αγροτικών προϊόντων, καταδίκασαν με θανατηφόρα μνημόνια στην ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση εκατομμύρια ανθρώπους.

Για ποια ακριβώς αλληλεγγύη μιλά ο Κύριος Σούλτς. Για τα δανεικά;

Ποιες αποφάσεις και ποια αλληλεγγύη επέδειξαν για την χώρα μας, στο ζήτημα της κατοχής τμήματος την Κύπρου; Η Ουκρανία μας κόπτει. Έκαναν καμία ενέργεια για τις εκβιαστικές βόλτες και έρευνες των Τουρκικών πλοίων στα νερά της Ελλάδας και Κύπρου;

Θέλω να ακούσω. Ποιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας πήραν για την συνεχιζόμενη κατοχή ανεξάρτητου κράτους και μέλους της «μεγάλης οικογένειας της Ε.Ε.»; Δύο μέτρα και πολλά σταθμά. Επιθυμούμε να είμαστε στην Ε.Ε. ως ισότιμο μέλος, ανάμεσα στους φίλους μας λαούς, με πραγματική αδελφική αλληλεγγύη των λαών και όχι προσποιητή αλληλεγγύη των αρπακτικών.

Όχι ποια άλλη τέτοια αλληλεγγύη

Σούλτς: Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη από Ευρώπη και να υποστηρίζεις Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου