Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Δυναμική ενέργειας στη διαπραγμάτευση

Διεθνή


Έως 5 δισ. η εκτίμηση για τις προκαταβολές - Μείωση τιμών φυσικού αερίου

Στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου και την ενίσχυση των ελληνορωσικών εμπορικών σχέσεων, με αιχμή τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τις κοινοπραξίες στις υποδομές.

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στη μεγάλη σκακιέρα των αγωγών, ενισχύοντας και τη θέση της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Είμαστε έτοιμοι για έναν συμβιβασμό, αλλά όχι και να συμβιβαστούμε τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στέλνοντας μήνυμα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να δεχθεί περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς.

Και ενώ η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μπαίνει σε κρίσιμη φάση, προχωρούν μετά το Πάσχα και οι συνομιλίες για τον ελληνικό αγωγό, ως τμήμα του εναλλακτικού νότιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς τις χώρες τις Νοτιοανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν άνοιξε το θέμα των προκαταβολών προς την Ελλάδα, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 5 δισ. ευρώ και να δώσουν οικονομική ανάσα στη χώρα σε μια στιγμή που δοκιμάζεται σκληρά.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου