Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές"

Του Στέφανου Πρίντσιου


Εσείς οι μη αριστεροί που ψηφήσατε όμως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήσασταν και είστε ξεκάθαροι στις θέσεις σας και στις επιδιώξεις σας γιατί ψηφήσατε και στηρίζετε σήμερα ένα δικό σας κόμμα παρόλο που στον τίτλο του ονομάζεται ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Μπράβο σας που τελικά καταφέρατε να μείνει αυτή η έννοια μόνο στον τίτλο!

Αποδείχτηκε πως ξέρατε περισσότερο από εμάς που διαλαλούσαμε τα περί αριστεράς του γνωρίσματα! Το θέμα είναι ότι κάποιοι ακόμα συνεχίζουν το περί αριστεράς βιολί, μέσα στον νέο Σύριζα! Για όποιον συνεχίζει να τραγουδάει τον ίδιο σκοπό, ας συνειδητοποιήσει την παραφωνία του, διαβάζοντας τα παρακάτω

Σύντροφε και συντρόφισσα, ή δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αυτή την ώρα μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή είσαι από αυτούς που εφαρμόζουν - προπαγανδίζουν τις αντιδημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες – οδηγίες που τους έρχονται - επιβάλλονται από τα κεντρικό κλειστό περιβάλλον.

Σήμερα το απλό μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να εκφραστεί πουθενά γιατί δεν συγκαλούνται ολομέλειες Ο.Μ. για το φόβο των ιουδαίων, και συ τραγουδάς ακόμα για δημοκρατία, συμμετοχή και διάλογο! Σύγκληση Πανελλαδικής συνδιάσκεψης το προσεχές Σαββατοκύριακο, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ποιο προεκλογικό πρόγραμμα να αποφασιστεί;

Το μνημόνιο 3 είναι μεταφρασμένο και καθαρογραμμένο! Να συγκληθούν τώρα, κατόπιν εορτής, τα όργανα (όχι βέβαια ολομέλειες) να κουβεντιάσουν για την οδοντογλυφίδα, παραβλέποντας το παλούκι; Είναι συμμετοχική αριστερή διαδικασία αυτό;

Nαι, τα απλά μέλη στηρίζουν τις συνεδριακές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εσείς που στηρίζετε άκριτα το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορείτε να μας πείτε έστω μία συνεδριακή - συλλογική θέση, βάση της οποίας καυχιέστε ότι στηρίζετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Όλα θα έμπαιναν στο συνέδριο (μνημόνια και αντιμνημόνια, δραχμές και ευρώ, αρχές, στόχοι, ελιγμοί, κυβερνητικές αναγκαιότητες κ.α.) και εκεί όποιος μειοψηφούσε και ήθελε να αποχωρήσει ας το έκανε. Τώρα για όλα αποφάσισε μία κλειστή ομάδα, ε αυτό δεν είναι ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πως να το εξηγήσω διαφορετικά, είναι υπεράνω των δυνατοτήτων μου!

Για να μην εξευτελίζουμε ακόμα και τις λέξεις ας διαγραφεί τουλάχιστον από τη φρασεολογία και τα κείμενα του νέου μνημονιακού Σύριζα και των υποστηρικτών του η λέξη "συμμετοχή". Η λέξη αυτή που ήταν το ευαγγέλιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βιάστηκε και ακρωτηριάστηκε από την κυβερνητική κλίκα του Μαξίμου, που έφτυσε κατάμουτρα όλα τα συλλογικά όργανα απαιτώντας τώρα να δηλώσουν ότι επρόκειτο για ψιχάλισμα!

Για ποια πλειοψηφία μιλάμε;

Στην αριστερά οι πλειοψηφίες και μειοψηφίες, οι αρχές, τα προγράμματα, οι τακτικές, οι ελιγμοί, οι διαφωνίες, οι διασπάσεις γίνονται στα συνέδρια. Όταν καταργούνται τα συλλογικά όργανα και αποφασίζει μόνο μία κυβερνητική ομάδα, τότε δε μιλάμε για αριστερή διακυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν Λαφαζανικοί στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι ούτε πίνει νερό κανείς στο όνομά του, το μόνο που ξέρουμε όλοι μας είναι ότι είχε διαφορετικές απόψεις όπως πολλοί άλλοι μέσα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αυτό άλλωστε ήταν και το επίτευγμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι δηλαδή δεν ήταν ένα αρχηγικό κόμμα αλλά κόμμα των μελών του, με πολλές απόψεις, που ταυτίστηκαν σε ένα σημείο ως αντιμνημονιακές.

Αν τώρα μέσα από ένα συνέδριο αυτές οι αντιμνημονιακές θέσεις προσαρμόζονταν στις λεγόμενες κυβερνητικές ανάγκες και γίνονταν μνημονιακές πλειοψηφικά, τότε ο καθένας θα έκανε την επιλογή του, χωρίς κραυγές και ξεκατινιάσματα. Τώρα επαναλαμβάνω, κάποιοι μας έφτυσαν κατάμουτρα και εμείς λέμε, ψιχαλίζει!

Αυτές οι εξπρές εκλογές θυμίζουν εκλογές επαρχιακού Σωματείου.

Κάπως έτσι τις προκήρυττε την Παρασκευή και τις πραγματοποιούσε τη Δευτέρα η ΠΑΣΚΕ για να μη προλάβουμε το Σαββατοκύριακο να κατεβάσουμε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Αλήστου μνήμης εποχές που τις μιμείται σήμερα, όχι μία επαρχιακή συνδικαλιστική παράταξη για να ελέγχει το Σωματείο αλλά μία μνημονιακή κυβερνητική κλίκα, καπελώνοντας ένα υποτίθεται αριστερό κόμμα, για να ελέγχει τη χώρα!

Όταν, με αποφασίζουμε και διατάσουμε, καταργείς (μη βάζοντάς τους στη λίστα) τους εκλεγμένους από όλους μας διαφωνούντες με το μνημόνιο βουλευτές, δεν είναι αλητεία μετά να λες ότι αυτοί διέσπασαν το κόμμα και έριξαν την κυβέρνηση;

Συνεχίζουν αρκετοί να διαβλέπουν το πρόβλημα στις συμπεριφορές στελεχών και τάσεων κατηγορώντας για κόμμα μέσα στο κόμμα κ.λ.π. Αγνοούν όμως επιδεικτικά το απλό μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτού που πίστεψε στον «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των μελών» με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του. Πραγματικά δεν ίδρωσε το αυτί τους από την όλη διαδικασία περιθωριοποίησης, αγνόησης και εγκατάλειψης των μελών!

Μας έφτυσε όλους βρε μία κυβερνητική κλίκα και μας διαμηνύει να λέμε ότι ψιχαλίζει!

Τι δεν καταλαβαίνετε; Και οι εξαγγελίες και τα παραμυθιάσματα συνεχίζονται καθημερινά και ακατάπαυστα. …Απαλλαγμένοι από τους διαφωνούντες, τις αριστερίστικες κραυγές, τις τάσεις και τα αρχηγιλίκια θα δημιουργήσουμε μετεκλογικά τον πολυπόθητο «Σύριζα των μελών»!!! …Και φυσικά αυτό θα πάρει πλήρη σάρκα και οστά όταν βέβαια διαπιστωθεί ότι τα παραμένοντα ή νέα μέλη ασπάζονται την βασική και θεμελιώδη αρχή «πετάει ο γάϊδαρος, πετάει!»

"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου