Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το ψαρονέφρι δεν είναι ψάρι

Στέφανος Πρίντσιος


Άδολη, ανόθευτη, Απλή Αναλογική μόνο με συνταγματική κατοχύρωση!

Ξεκάθαρα πράγματα. Όλα τα άλλα συζητούμενα περί μείωσης του μπόνους, ελάχιστο όριο εισόδου και λοιπές παραλλαγές συστημάτων απλής αναλογικής είναι εκλογικά τερτίπια, δηλαδή καραγκιοζιλίκια!

Πάγιο εκλογικό σύστημα άδολης, ανόθευτης απλής αναλογικής ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ θεσμοθετημένο!

Όχι άλλα καραγκιοζιλίκια τάχα μου με παραλλαγή απλής αναλογικής επειδή τώρα έτσι μας συμφέρει και αύριο άντε πάλι στην κατάργησή της! Οι αμπελοσοφίες περί ασταθών κυβερνήσεων και αδυναμίας συνεργασιών είναι προϊόντα των καλπονοθευτικών συστημάτων της ενισχυμένης αναλογικής που εξέθρεψε τον ηγεμονισμό και τη δηλητηρίαση των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων.

Οι συνεχείς αλλαγές των εκλογικών νόμων αναλόγως των κομματικών συμφερόντων ας μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και θα έχουμε λένε οι πολέμιοι δεκαπέντε κόμματα στη Βουλή;

Θα εκπροσωπείται ένα κόμμα που λαμβάνει 0,4% σε όλη την εκλογική επικράτεια;

Αλήθεια τι πιο δημοκρατικό από αυτό; Δεν είναι δηλαδή άδικο και αντιδημοκρατικό ένα κόμμα που έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει υποψήφιους βουλευτές σε όλη την επικράτεια, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ψήφους, να μην εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο επειδή τα ποσοστά του δεν υπερβαίνουν π.χ. το 1%;

Μήπως γνωρίζετε πόσα κόμματα υπάρχουν σήμερα στη Βουλή, με το σχηματισμό τους από ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές; Εμποδίζουν όλα αυτά τα κόμματα τον σχηματισμό κυβέρνησης ή μήπως είναι αυτά που βλάπτουν την δημοκρατία μας;

Ποια είναι η διαφορά αν π.χ. το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» βρίσκονταν σήμερα στη Βουλή μετά από εκλογή του με απλή αναλογική, από το να βρίσκεται σήμερα στη Βουλή με την ανεξαρτητοποίηση του Νικολόπουλου, ενός και μόνου δηλαδή βουλευτή με 4.300 ψήφους;

Είναι πιο δίκαιο και δημοκρατικό αυτό;

Σε τι θα βλάπτονταν άραγε η πολιτική σταθερότητα και η Δημοκρατία μας, αν σύμφωνα με την άδολη απλή αναλογική, εκπροσωπούνταν σήμερα στη Βουλή:

  • η ΛΑ.Ε. με 2,86% και 155.000 ψήφους,
  • η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. με 0,85% και 46.000 ψήφους,
  • το Ε.ΠΑ.Μ. με 0,77% και 41.000 ψήφους,
  • η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ-ΤΖΗΜΕΡΟΣ με 0,53% και 29.000 ψήφους,

από την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών π.χ.

  • Θεοχάρης (ΠΟΤΑΜΙ) με 17.000 ψήφους,
  • Παναγούλης (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.) 17.000 ψήφους,
  • Γγηγοράκος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 5.200 ψήφους, κ.α.;

“Η ανόθευτη και άδολη Απλή Αναλογική του Γιάννη Πασαλίδη είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που διασφαλίζει την αξία του ανθρώπου, του πολίτη”.

Αυτή ας θυμηθούμε ήταν η πάγια θέση της Αριστεράς και αυτή οφείλει να είναι και η σημερινή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. χωρίς σκοπιμότητες, υπεκφυγές και μηχανορραφίες!

Στέφανος Πρίντσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου