Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω #Brexit

by To Skouliki Tom


Σοβαρές ελλείψεις σε κωλόχαρτο σημειώνονται από το πρωί σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία μετά την επικράτηση του Brexit με 52%, ενώ δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που έχουν ταμπουρωθεί στα σπίτια τους, μέχρι να εξοντωθούν οι τυραννόσαυροι που επέστρεψαν στους δρόμους μετά από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του, γεγονός που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα, αφού δεν είναι δυνατόν οι ξένοι πρωθυπουργοί να σέβονται τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων και να εκθέτουν κατ' αυτόν τον τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό που τα γράφει στην καραπουτσακλάρα του.

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιος που παραιτήθηκε, αφού αυτό δείχνει ότι δεν έμαθε τίποτα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέρσυ στήριξε το ΟΧΙ, εφάρμοσε το ΝΑΙ και παρέμεινε πρωθυπουργός σαν να μην τρέχει τίποτα. Τι να μας πεις τώρα κι εσύ ρε Κάμερον!

Όπως ήταν φυσικό, η επικράτηση του Brexit ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων, αφού η Βόρεια Ιρλανδία ζητάει να ενωθεί με την (Νότια) Ιρλανδία, η Σκωτία θέλει ξανά δημοψήφισμα για την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο - ώστε να παραμείνει στην ΕΕ -, ενώ η Ισπανία προτείνει συνδιαχείριση του Γιβραλτάρ με τους Βρετανούς (το Bremain βάρεσε εκεί πάνω από 90%). Μόνο τα Νησιά Φόκλαντ δεν έχουν σηκώσει ακόμα μπαϊράκι.

Πάντως, οι τραγικές φιγούρες της ημέρας είναι οι Σκωτζέζοι, τους οποίους οι Άγγλοι παρακαλούσαν να μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, ενώ τώρα τους πήραν στο λαιμό τους ψηφίζοντας την έξοδό τους από αυτήν. Τέλειο!

Σύμφωνα με το μισό ελληνικό διαδίκτυο, οι Βρετανοί που ψήφισαν Brexit είναι αλκοολικοί, εθνικιστές και ρατσιστές και δε συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό - που τα τελευταία χρόνια τρέχει από τα μπατζάκια μας -, ενώ οι άλλοι μισοί του ελληνικού διαδικτύου τρέχουν να ραφτούν για να μην τους βρει ξεβράκωτους η επανάσταση του παγκόσμιου προλεταριάτου που αναμένεται να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή.

Γενικά, από αυτά που διαβάζω, καταλαβαίνω ότι ο καθένας ερμηνεύει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σύμφωνα με τις προσωπικές φοβίες ή ελπίδες του, ενώ όλοι ξέρουμε ότι ο καπιταλισμός γράφει στα παπάρια του τις φοβίες και τις ελπίδες των λαών, αφού στο τέλος θα γίνει ό,τι πουν οι αγορές.

Καμιά κατάρρευση της βρετανικής οικονομίας και καμιά διάλυση της Ευρώπης δε θα συμβούν εξαιτίας του Brexit.

Ευρώπη δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γράφουν οι διάφοροι καθυστερημένοι εννοώντας το παρεάκι των Βρυξελλών, τα ΕΣΠΑ, τις επιδοτήσεις και τα δάνεια, τα οποία λατρεύουν σαν θεούς. Κι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι η γραφειοκρατία και η λιτότητα.

Αυτά είναι που έφεραν την ΕΕ - και κατ' επέκτασην την Ευρώπη - στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

To πολύ-πολύ να φύγουν από την ΕΕ καμιά δυο μεγάλες χώρες ακόμα και όσες απομείνουν να γίνουν δορυφόροι / προτεκτοράτα της Γερμανίας - όπως η Ελλάδα -, ώστε να επιτευχθεί επιτέλους ο περιβόητος "ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός".

Δε θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου και δε μου αρέσουν οι παραλληλισμοί με το παρελθόν - το παρελθόν είναι ένα, μοναδικό και ανεπανάληπτο - αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης γεννήθηκε στο μυαλό ενός υπουργού του Χίτλερ.

Και ζητώ συγγνώμη από τους αριστερούς φίλους που πανηγυρίζουν για το Brexit αλλά φτάσαμε στο σημείο οι μεγαλύτεροι αποικιοκράτες της Ιστορίας να ψηφίζουν μαζικά Brexit διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των μεταναστών στη χώρα τους. Φοβερή ιστορική συνείδηση.

Παρακολουθούμε ανέμελοι δημοψηφίσματα και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες σε έναν κόσμο που ελέγχεται από μια χούφτα ανθρώπων και δε ξέρει κανένας πολίτης τι του γίνεται Τα έχουμε κάνει όλα πουτάνα.

Όσο η Αριστερά αποτυγχάνει να παρουσιάσει εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι λαοί της Ευρώπης θα πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον στην αγκαλιά του φασισμού.

Κάθονται όλοι και μυξοκλαίγονται για τα πανηγύρια του Τραμπ, της Λεπέν, του Φάρατζ και της Χρυσής Αυγής και δεν κουβεντιάζει κανείς για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η ΕΕ να μην καταλήξει ο δήμιος ολόκληρης της ηπείρου. Αρνούνται την πραγματικότητα.

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση των λαών και των πολιτών αλλά των αγορών και των τραπεζών κι αυτό δε θα αλλάξει όσα δημοψηφίσματα κι αν γίνουν.

Μπροστά στην επερχόμενη διάλυσή της, έχει βρεθεί ήδη ο εφιαλτικός αντικαταστάτης της. Η εφαρμογή της συμφωνίας ΤΤΡ βρίσκεται προ των πυλών.

Ο χρόνος τρέχει και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να πάρουν θέση και να διεκδικήσουν ένα πιο δημοκρατικό μέλλον, αφήνοντας πίσω τους για πάντα το παρελθόν.

Όχι ο ελληνικός λαός φυσικά.

Αυτός πάει, έχει πεθάνει προ πολλού.

(Ανήθικο δίδαγμα: Σύμφωνα με τη Google, τις τελευταίες ώρες έχουν τριπλασιαστεί οι αναζητήσεις των Βρετανών για το τι σημαίνει η έξοδος από την ΕΕ και τι είναι η ΕΕ αυτή καθαυτή. Ψάχνουν να δουν τι ψήφισαν. Δεν είναι υπέροχο που και οι άλλοι λαοί είναι το ίδιο ηλίθιοι με εμάς;)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου, τα οποία σημαδεύτηκαν για πάντα από το Brexit, αν και θα προτιμούσα να τα είχα 5 μέρες πριν, ώστε να σημαδευτούν για πάντα από το 3ο και ιστορικότερο πρωτάθλημα του LeBron James. God bless the King!)

Bremain στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου