Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Bilal Kayed

Εκδηλώσεις


Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 7:30μμ στην Ισραηλινή Πρεσβεία


Η AΔΕΔΥ ανταποκρινόμενη στις διεθνείς κινητοποιήσεις που συντονίζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων Samidoun, καλεί την κοινωνία των πολιτών, όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες αλληλεγγύης, συνδικαλιστικούς φορείς, σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Μαραθωνοδρόμου 1, Φιλοθέη-Ψυχικό) στις 19:30, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Παλαιστίνιου απεργού πείνας, Bilal Kayed.

«Ζητούμε τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, την παράταση φυλάκισης κρατουμένων, χωρίς απαγγελία κατηγοριών και την προσαγωγή τους σε δίκη σε στρατιωτικά δικαστήρια, για περιόδους έως και 6 μηνών, που μπορούν να ανανεωθούν επ’ αόριστον» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο 35χρονος Bilal Kayed, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 15 Ιουνίου, αφότου είχε διαταχθεί η 6μηνη διοικητική του κράτηση χωρίς κατηγορίες ή δίκη, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αφεθεί ελεύθερος ύστερα από 14,5 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές. Βρίσκεται στην απομόνωση από την πρώτη μέρα της διοικητικής κράτησης και έχει μεταφερθεί δύο φορές, από την φυλακή Ραμόν στο Αχλί Κεντάρ και από το Αχλί Κεντάρ στην Ασκελόν. Στην Ασκελόν, βρίσκεται σε ένα κελί 1,5χ2 τμ, με σπασμένο νιπτήρα, χωρίς παράθυρο ή εξαερισμό. Πίνει μόνο νερό και δεν δέχεται να φάει, να πάρει βιταμίνες, αλατούχα ή άλλα συμπληρώματα.

Δρόμος της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου