Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μαδούρο: Νέο σχέδιο Κόνδωρ στη Λατινική Αμερική

Διεθνή


Ιμπεριαλιστική επίθεση σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, Βολιβία


Τα πρόσφατα γεγονότα στη Βολιβία, με τη δολοφονία του αναπληρωτή υπουργού από μεταλλωρύχους και στη Βραζιλία με την παραπομπή Ρούσεφ, είναι μέρος ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης των προοδευτικών κυβερνήσεων στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Μιλώντας σε μεγάλη εργατική συγκέντρωση υποστηρικτών της Μπολιβαριανής Επανάστασης, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Miraflores,  o Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε για ιμπεριλαστικές επιθέσεις κατά της Αριστεράς στην περιοχή και συνέκρινε την κατάσταση με ένα νέο σχέδιο Κόνδωρ.


Πρόκειται για ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον όλων μας, είπε ο Μαδούρο. Από τη Βενεζουέλα θα πολεμήσουμε το πραξικόπημα της ολιγαρχίας», τόνισε ο Μαδούρο.

Το σχέδιο Κόνδωρ ήταν μια επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών τη δεκαετία του 1970  κατά την οποία η Ουάσινγκτον υποστήριζε σιωπηρά και κατηύθυνε πράξεις κρατικής τρομοκρατίας για να εξολοθρεύσει αριστερές οργανώσεις και τομείς της κοινωνίας. Υπάρχει άλλωστε και η ομώνυμη ταινία με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ που εξηγεί πολλά πράγματα για τη τακτική της CIA στη Λατινική Αμερική εκείνο το διάστημα.


Οπως τόνισε κατά την ομιλία του ο Νικολάς Μαδούρο, θα αγωνιστούμε για την κυριαρχία μαζί με τους λαούς της Λ. Αμερικής και με την υποστήριξη της Ντίλμα Ρούσεφ, του προέδρου Εβο Μοράλες της Βολιβίας, του προέδρου Ραφαέλ  Κορρέα του Ισημερινού και του προέδρου Ντανιέ Ορτέγκα της Νικαράγουας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάλεσε τους πολίτες να υπερασπισθούν την ειρήνη, το μέλλον και την δημοκρατία απέναντι σε οτι κατονόμασε ένα σχεδιασμένο πραξικόπημα της αντιπολίτευσης στη χώρα. Η Βενεζουέλα έζησε ώρες αγωνίας και πόνου τις οποίες δεν αντέχουμε να ξαναζήσουμε, είπε ο Μαδούρο.

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου