Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αντίσταση!

Αναστασία Βούλγαρη


Το παρόν άρθρο γράφτηκε με αφορμή την προχθεσινή (18/9) συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρόθεσή μας δεν είναι να ασχοληθούμε με την προσωπικότητα του εκπροσώπου της Δεξιάς παράταξης, πολύ δε περισσότερο, να περιοριστούμε σε χαρακτηρισμούς τύπου «ο Κούλης ο χαζούλης». Γιατί τον αντίπαλο πρέπει να τον μετράς, να τον μελετάς, να γνωρίζεις τις δυνάμεις του και να τον υπολογίζεις. Διαφορετικά θα χάσεις. Πέρασαν οι εποχές που με μερικούς αφορισμούς ξεμπερδεύαμε με τον αντίπαλο…

Αλλά ας περάσουμε στο θέμα μας.

Είναι γνωστό ότι το αριστεροδέξιο μόρφωμα που μας κυβερνά χρησιμοποίησε τις λέξεις-κλειδιά της Αριστεράς, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να εφαρμόσει την βάρβαρη πολιτική του –εγγενώς ακροδεξιού- νεοφιλελευθερισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή του συνέντευξη έδειξε ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι είναι ο εκφραστής του νέου Ολοκληρωτισμού, που προσπαθεί να επιβάλλει στην ανθρωπότητα ο ιμπεριαλισμός.

Ο Μητσοτάκης δεν κρύβεται πίσω από λεκτικά σχήματα που «χαϊδεύουν αυτιά» και, εμμέσως πλην σαφώς, ομολογεί ότι τον κυρίαρχο ρόλο σε μια κοινωνία έχουν οι «επενδυτές». Αυτοί θα καθορίζουν τη ζωή, την οικονομία και την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι θα υπάρχουν μόνον ως εργαλεία των «επενδυτών». Το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο νομοθετικής ρύθμισης και οι τεχνοκράτες των Τραπεζών πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με ωμή ειλικρίνεια παραδέχτηκε, στην ουσία, την υποταγή της πολιτικής εξουσίας στην εξουσία του διεθνούς κεφαλαίου. Δεν λέω κάτι καινούριο, όμως στην περίπτωση της Ελλάδας το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο. Διότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες πλήρους εξάρτησης.

Εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα:

  • Όταν μια κυβέρνηση (Πασοκ) έχει υπογράψει την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας
  • όταν στην πατρίδα μας έχει γίνει συνταγματικό πραξικόπημα
  • όταν έχουν υπογραφεί –παρανόμως και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τη Χάρτα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- τρεις έκνομες δανειακές συμβάσεις
  • όταν έχει αποδειχθεί, και μάλιστα από Επιτροπή του Κοινοβουλίου, ότι το 80% του χρέους είναι παράνομο και επονείδιστο και οι όροι δανεισμού επαχθείς (αναφέρομαι στην επιτροπή για το χρέος, την οποία πραξικοπηματικά κατάργησε ο κ. Βούτσης)
  • όταν με την τελευταία δανειακή σύμβαση η Ελλάδα παραιτήθηκε και από το Διεθνές Δίκαιο που προστατεύει τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς
  • όταν, από τον Ιούλιο του 2011 (κυβέρνηση πασοκ), υπάρχει το εγκληματικό «Ταμείο», το ΤΑΙΠΕΔ, που ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι τη δημόσια περιουσία (αποχαρακτηρίστηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της σε μια νύχτα με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου από την κυβέρνηση Σαμαρά)
  • όταν τον κρατικό οργανισμό διοικούν ξένοι γκαουλάιτερ
  • όταν από το 2006 (κυβέρνηση Καραμανλή), με απόφαση του ΝΑΤΟ (και επικύρωση το 2009 από τον Γ. Παπανδρέου) τον εναέριο έλεγχο του Ανατολικού Αιγαίου ανέλαβε η Τουρκία
  • όταν η Σούδα έχει γίνει ορμητήριο για την εν ψυχρώ δολοφονία μανάδων, παιδιών και ηλικιωμένων
  • όταν διασυρόμαστε από τους ξένους και υφιστάμεθα έναν χιτλερικού τύπου ρατσισμό, να μας λένε «τεμπέληδες», «απατεώνες» και «διεφθαρμένους», ποιοι; οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και οι δορυφόροι τους, δηλαδή οι ντόπιοι και ξένοι απατεώνες της ολιγαρχίας
  • όταν έχουν αυτοκτονήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας, που σημαίνει ότι καθημερινά υποφέρουν χιλιάδες χήρες κι ορφανά
  • όταν αυξάνονται συνεχώς τα μέτρα λιτότητας
  • όταν η χώρα μας είναι πλήρως υποδουλωμένη, άρα κι εμείς οι ίδιοι
  • όταν οι δανειστές πρόκειται να καταληστέψουν τον πλούτο της χώρας που ανήκει στον λαό-το «Ελληνικό», το ξεπούλημα του Λιμανιού, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των 14 αεροδρομίων είναι μόνον η αρχή…
  • όταν διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και αφελληνίζεται η παιδεία, ο πολιτισμός, η κοινωνία
  • όταν φτωχαίνουμε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ και σε πολλά επίπεδα

Εμείς τί διαλέγουμε;

  • Την αντιπολιτευτική πρακτική παλαιού τύπου
  • την αναμονή ό,τι «κάτι θ’ αλλάξει» αν αλλάξουν τα πρόσωπα
  • την εκλογική λύση και τον κομματικό πατριωτισμό
  • ή την καθολική Αντίσταση;

Μήπως δεν το ξέρουμε πια ότι μέσα από τη μνημονιακή Βουλή τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει; Βουλή- μαριονέτα των ξένων και με ναζιστές μέσα.

Όπως έχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης, η Ελλάδα σήμερα είναι σαν ένα τραίνο σε ξέφρενη πορεία πάνω στις ράγες της εξάρτησης που οδηγείται στον γκρεμό. Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξει ο μηχανοδηγός του τραίνου ή κάποια βαγόνια, αλλά ο λαός να ξηλώσει τις ράγες της εξάρτησης του ΔΝΤ και της Τρόικας και να τις αντικαταστήσει με τις ράγες της ελευθερίας. Και τότε ο λαός-μηχανοδηγός, κυριαρχικά, θα οδηγήσει το τραίνο-Ελλάδα στην κατεύθυνση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της.

Η δική μας πρόταση είναι οργάνωση της Αντίστασης, με στόχους την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την τρόικα, την ανεξαρτησία και την ανάπτυξη της χώρας με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

Και για να υπάρξει Αντίσταση χρειάζεται ενότητα των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών λαϊκών δυνάμεων. Αυτό άλλωστε φοβούνται όλοι οι άσπονδοι φίλοι μας και οι… εταίροι μας. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να τους συντρίψει είναι η δύναμη του ενωμένου λαού.

Γιατί οι λαοί όταν ενώνονται πάντα νικούν.

Αναστασία Βούλγαρη (Σχετικά με τον συντάκτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου