Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ελληνικές Ανίερες Ιστορικές Συμμαχίες.

Στέφανος Πρίντσιος


Έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε για το Ελληνικό φρόνημα, τη Ελληνική ψυχή, την Ελληνική γενναιότητα, την αθάνατη Ελληνική λεβεντιά και τα γνωστά «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». .

Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξαν και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, Έλληνες με διαφορετικό DNA - "ντι εν έι", το οποίο φαίνεται και αυτό μας κληρονομήθηκε μαζί με το ηρωικό!

Κάνοντας λοιπόν μια ιστορική αναδρομή συναντάμε ελληνικές ανίερες συμμαχίες, προδοσίες και συμπορεύσεις με τον εχθρό από την ένδοξη αρχαιότητα ως τα σήμερα.

Πρώτος εχθρός οι Πέρσες και πρώτος Έλληνας προδότης ο Εφιάλτης και ακολουθούν οι Μηδίσαντες Έλληνες.

Τη σκυτάλη μετά παίρνει η μακρόχρονη ρωμαϊκή κατοχή, η λεγόμενη Ρωμαιοκρατία την οποία διαδέχεται η Φραγκοκρατία εξ ου και ο όρος «Φραγκέψαμε».

Έπεται η Τουρκοκρατία με τους αρματολούς, τους κοτζαμπάσηδες και τους λογής λογής Νενέκους.

Με εθνική υπερηφάνεια φθάνουμε στη Γερμανική κατοχή με τα Τάγματα Ασφαλείας και τους Γερμανοτσολιάδες.

Γνωρίζοντας έτσι την ιστορία μπορούμε να μεταφέρουμε τον εαυτούλη μας σε εκείνα τα χρόνια και να αναλογιστούμε σε ποιο στρατόπεδο άραγε, πάντα ως Έλληνες, τότε θα συμμετείχαμε;

Αυτό ίσως μας προβληματίσει για τη σημερινή μας στάση και επιλογή, μιας και έπεται συνέχεια για αρκετά πρόσωπα της εποχής μας που οι μελλοντικές γενιές και οι ιστορικοί του μέλλοντος ενδέχεται να κατατάξουν στην κατηγορία των προδοτών με τις ανίερες συμμαχίες τους.

Μήπως και εμείς θα είμαστε ανάμεσά τους ως σημερινοί υποστηρικτές τους;



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου