Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μπέος στήνει στο απόσπασμα την Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία στον Βόλο

Πλεύση Ελευθερίας Μαγνησίας Δελτίο τύπου Βόλος 16/12/2016


Ο γνωστός κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων Μπέος, έχει γίνει πια διαβόητος για τις επιπέδου χαμαιτυπείου ανακοινώσεις και ύβρεις που εξαπολύει σε όσους αντιτίθενται στις παράνομες και επιζήμιες δραστηριότητές του.

Το ποτήρι όμως αυτές τις μέρες ξεχείλισε, στο δικαστήριο που εκδικαζόταν η μήνυση δημοσιογράφου κατά του Μπέου, για μια χυδαία σεξιστική και βρώμικη επίθεση εις βάρος της. Η επίθεση αυτή συντελέστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ο Μπέος βρίσκει βήμα σε μόνιμη βάση. Εν μέσω των γνωστών του πια στην πόλη μεθόδων Φασισμού και Μαφίας και προσπαθώντας να μεταφερθεί ακόμα και μέσα στα δικαστήρια το κλίμα εκφοβισμού στους πολίτες, έφτασαν στο σημείο άτομα του στενού περιβάλλοντός του να μηνύσουν τον πρόεδρο της τοπικής ένωσης συντακτών που παρευρίσκονταν στη δίκη, επειδή τόλμησε να συμπαρασταθεί με ανακοίνωση του φορέα που εκπροσωπεί, στους συναδέλφους του που δέχτηκαν την χυδαία επίθεση.

Με υπερβάλλοντα ζήλο εκ μέρους της Αστυνομίας, ο Δημήτρης Χορταργιάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου για ανυπόστατες εις βάρος του κατηγορίες.

Ζούμε όλη την κατάπτωση και παρακμή της πόλης μετά την εκλογή του υπόδικου. Όλοι έχουν για αυτό τις ευθύνες τους και η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία και όσοι προσποιούνται ότι αγνοούν την αντιποίηση αρχής που συντελείται. Εμφανής είναι και η αδιαφορία των αρμοδίων σε έκνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε τα όσα συνέβησαν πριν μερικές μέρες σε ώρα δοξολογίας μέσα στον ιερό ναό.

Τεράστια είναι επίσης η ευθύνη όσων μέσων ενημέρωσης παρουσιάζουν τον υπόδικο, τον χωρίς καμία πια θεσμική ιδιότητα, υποστηρίζοντας τον καθημερινά. Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα που στελέχη τους, όπως η Ζέτα Μακρή, ο Κώστας Αγοραστός η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έτρεχαν για να τον βγάλουν Δήμαρχο και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός και έχουν τεράστια ευθύνη για ότι συμβαίνει στην πόλη.

Επίσης ευθύνη φέρνουν και οι βουλευτές και πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, που με το πρόσχημα ότι το καθεστώς Μπέου αποτελεί θεσμό, παριστάνουν τους αδιάφορους και ανεξάρτητους παρατηρητές.

Ο αγώνας ενάντια στις φασιστικές πρακτικές, το σεξιστικό λόγο, τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, δεν εκφοβίζεται και δεν ποινικοποιήται. Ο Βόλος δεν είναι νυχτομάγαζο κανενός.

Ας αγωνιστούμε όλοι για μια πόλη του πολιτισμού και της ελευθερίας γιατί ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν έχουν ρόλο στον Βόλο.




Γιάννης Κάϊρας: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου