Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Καπιταλισμός είναι...

Γιάννης Φρέρης 


Καπιταλισμός είναι:

Να πληρώνεις το γιαουρτάκι με δύο τα εκατό λίπος ακριβότερα από το 4,2%, τουτέστιν το πλήρες, ενώ η διαδικασία αποβουτύρωσης και στα δύο είναι ίδια και ο καπιταλιστής ενθυλακώνει το 2,2% και σου πουλάει το βουτυράκι 10-15 ευρώ το κιλό με κόστος πρώτης ύλης μηδενικό.

Καπιταλισμός είναι:

Να είσαι υποσιτισμένος αλλά να πληρώνεις «φόρο λίπους» στα τρόφιμα για να μη γίνεις παχύσαρκος.

Καπιταλισμός είναι:

Να είσαι θηλαστικό και να σου λένε ότι μέχρι τα 90+ πρέπει να πίνεις γάλα, ενώ όλα τα άλλα θηλαστικά το κόβουν μετά το βυζί της μάνας.

Καπιταλισμός είναι:

Να πληρώνεις φόρο αλατιού στα πατατάκια για να ενισχύσεις το ιατροφαρμακευτικό σύστημα που θα σε περιθάλψει ενώ αυτοί έχουν κάνει όλα τα νοσοκομεία ιδιωτικά.

Καπιταλισμός είναι:

Να πληρώνεις τρεις φορές ακριβότερα το αναποφλοίωτο ρύζι από το αποφλοιωμένο.

Καπιταλισμός είναι:

Να πληρώνεις το ψωμί ολικής που έχει και το πίτουρο μέσα πιο ακριβά από το ΑΑ αλεύρι.

Καπιταλισμός είναι:

Να πληρώνεις χρυσά τα «βιολογικά» όταν έχουν δυο φορές παραπάνω «σκευάσματα» από τα κανονικά. Σημείωση: σκευάσματα στα βιολογικά λένε αυτά που στα άλλα τα λένε λαικώς ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ. Τα «σκευάσματα» είναι εγκεκριμένα για βιολογικές καλλιέργειες και που και που σου στέλνουν ραπόρτο ότι κάποιο είναι ακατάλληλο. Που σημαίνει ότι τόσα χρόνια το ακατάλληλο το έτρωγες και το πλήρωνες τριπλή τιμή, ΜΑΛΑΚΑ έ ΜΑΛΑΚΑ.

Καπιταλισμός είναι:

Να σε πείσουν ότι η τομάτα που έφτιαξες στον κήπο σου και είναι μικρούλα, δύσμορφη και με μαύρες πέτσες πάνω της (λόγω έλλειψης ασβεστίου στο έδαφος) είναι ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ.

Καπιταλισμός είναι:

Να σε πείσουν ότι το σκοινί που θα κρεμαστούν αξίζει δεκαπλάσια, αρκεί να το πουλήσουν εκείνοι.

Πηγή: Γιάννης ΦρέρηςΗ Σφήκα: Επιλογές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...