Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Οταν η πλάκα παθαίνει την πλάκα της...

Στάθης


Μιχελογιαννάκη, πάρε θέση!

Κάνω την έκκληση, διότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες τα μνημόνια που υπογράφει ο Τσίπρας, να τα σκίσει ο κ. Καρανίκας.

Καλημέρα σας! Ο τρόπος που κυβερνά αυτή η κυβέρνηση μόνον πλάκα (ούτε καν σάτιρα) σηκώνει πλέον, αλλά τα αποτελέσματα που παράγει αυτή η διακυβέρνηση είναι τόσον τραγικά, που η πλάκα ντρέπεται να κάνει πλάκα.

Με τα μέτρα που συμφώνησε να πάρει η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Σόιμπλε, ανάμεσα στα άλλα, 2.000.000(!) συνταξιούχοι θα χάσουν δύο, δυόμισι, τρεις και τέσσερις συντάξεις τον χρόνο!! Και ως αντίμετρα θα λάβουν από ένα γλειφιτζούρι και μια ροκάνα να πανηγυρίζουν 5 με 7 μ.μ. καθ’ εκάστην.

Η κυβέρνηση αυτή φτωχοποιεί τους ήδη φτωχούς κατά μάζες και ως αντίμετρο υπόσχεται να φροντίσει τους (στα έσχατα) αναξιοπαθούντες - των οποίων όμως, και αυτών, συμφώνησε να κόβει τα επιδόματα σωρηδόν!

Φοβερή αριστερή πολιτική: κάνε τον φτωχό φτωχότερο και άσε τον αναξιοπαθούντα να πεθαίνει αργότερα! Δεν ξέρω ποιος το είχε σκεφθεί αυτό, ο Μαρξ ή ο Ενγκελς, αλλά το σκέφθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο οποίος υπερηφανευόταν στη Βουλή, σκληρίζοντας σε αυτά τα στραμπουληγμένα ελληνικά του, ότι «η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα καθιέρωσε το υψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη»! Στα 5.681 ευρώ το αφορολόγητο τώρα, στα μέζεά του ο κ. Τσακαλώτος.

Μεγάλη σοφιστεία τα αντίμετρα. Η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα του θανατά και παπαρολογεί για αντίμετρα που (αν υπάρξουν) θα συμψηφίσουν μεγέθη άνισα και άσχετα μεταξύ τους. Το
εγγύτερον μέγεθος σχετικόν με κάποιο άλλο, που θα μπορέσει να υπάρξει, θα είναι να σου κόβουν ένα χέρι και να σου επιστρέφουν ένα δάχτυλο! Ξεδιάντροπα πράγματα που μόνον μία αλλοπαρμένη σέχτα ή μια απελπισμένη παρέα μπορεί να τα επιχειρεί ως αντιπερισπασμό εναντίον μιας κοινωνίας που στέλνει στο ικρίωμα.

Διπλό ικρίωμα, καθ’ ότι πολλοί απ’ όσους θα υποστούν μειώσεις θα πληρώσουν στη συνέχεια και φόρους, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Δεν γνωρίζω ποιος το σκέφθηκε αυτό, ο Τσίπρας ή ο κ. Σόιμπλε, αλλά το διπλό κρέμασμα είναι μια καλή αριστερή πολιτική στα μέτρα του Πιτυοκάμπτη - ή ίσως του κ. Πολάκη. Αυτά μάλλον θα εννοεί και ο κ. Κουβέλης όταν δηλώνει ότι «η καθυστέρηση της αξιολόγησης άξιζε τον κόπο» (γράψτε τον επιτέλους σε μια τοπική οργάνωση Συριζαίων θαυμαστών της κυρίας Αυλωνίτου, να ησυχάσει κι αυτός κι εμείς). Βεβαίως η «καθυστέρηση» στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Κουβέλης είναι ένα χρονικό μέγεθος που ο ΣΥΡΙΖΑ το παίζει στα δάχτυλα, καθ’ ότι διαφεντεύει πλέον τον χωροχρόνο, όπως οι αλογοαφέντες τα γαϊδούρια. Τα οποία θα πρέπει να παράγουν πλεονάσματα 3,5% έως το 2020! Τέτοιοι άλλοι αφέντες του χρόνου ουδέποτε υπήρξαν από Κτίσεως Κόσμου!

Πλην όμως, αυτοί οι θαυμαστοί αφέντες του χρόνου δεν ελέγχουν μόνον τις σκουληκότρυπες προς το μέλλον, αλλά και τις σκουληκότρυπες από το παρελθόν, απόδειξη ο κ. Κατρούγκαλος. Ο οποίος έφυγε αλλά πίσω του άφησε τα αυγά του. Μαύρα αυγά, που τώρα ένα-ένα σκάνε κι από μέσα βγαίνουν μαύρα φίδια. Τα οποία τρώνε συντάξεις, χήρες, ανάπηρους κι επιδόματα.

Και αν η κυβέρνηση Τσίπρα-Σόιμπλε αυτά επιφυλάσσει για τον λαό, να τον σκλαβώνει κι από πάνω προσέτι να τον δουλεύει, ο κ. Ιβάν Σαββίδης επιφυλάσσει για τον Τσίπρα εγκώμια του στυλ: Πούτιν, θεέ, πάρε την ΠΑΕ και η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα. Με άλλα λόγια: δώσε μου τον ΟΛΘ κι εγώ θα βγάλω εφημερίδα να σε υποστηρίζει! - Το άκρον άωτον της αριστερής πολιτικής με κάργα ηθικό πλεονέκτημα.

Είναι, ύστερα απ’ όλα αυτά, να μην κατεβάζει νύκτωρ ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ντροπολογίες με... χορηγό;!

(Τώρα που ψηφίζουμε τα μνημόνια δυο-δυο, δεν υπογράφει ο Τσίπρας κι ένα Μνημόνιο με τον κ. Ιβάν Λαγώφ (για τις τηλεοπτικές άδειες Παππά) Σαββίδη; Παστρικά πράγματα! Αριστερά για τα επόμενα 99 χρόνια...)

Ωραίες καταστάσεις! Αλλά όταν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Παπαδημούλης έχουν κοινό τόπο τα μνημόνια, τον κ. Μακρόν και τους... χορηγούς τροπολογιών, η οικονομική δικτατορία δεν έχει δύο όψεις, αλλά μία...

Πηγή: enikos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου