Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Γιατί Θέλω να Γαμήσω τον Θάνο Τζήμερο*

Γιώργος Μουργής


*Όταν ο Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου έγραφε το: Γιατί Θέλω να Γαμήσω τον Σταύρο Θεοδωράκη, χρησιμοποιώντας ως τίτλο τη φιλολογική αναφορά, του J. G. Ballard, Γιατί Θέλω να Γαμήσω τον Ρόναλντ Ρίγκαν, δεν κρύβω ότι ζήλεψα όχι μόνο τον τίτλο αλλά και το ίδιο το έξοχο κείμενο του. Καραδοκούσα, δε, επί χρονιά για την ευκαιρία, αν θα μου δίνονταν ποτέ, ώστε ανερυθρίαστα να το κλέψω.

Με αφορμή, λοιπόν, το τελευταίο κατόρθωμα του Θάνου Τζήμερου στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την άθλια και θρασύδειλη, δηλαδή, επίθεση αυτού του ανδρείκελου φασιστοειδούς εναντίον της εκλεγμένης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ, Αλεξάνδρας Μπαλού, στην οποία επιτέθηκε και χτύπησε με αφορμή δήθεν τις αφίσες που είχαν κολληθεί για το κάλεσμα της Πανεργατικής Απεργίας στους διαδρόμους του κτηρίου της Περιφέρειας έχω την ευκαιρία που έψαχνα.

Ο Θάνος Τζήμερος, αυτή η πολιτική νεοφιλελέδικη καρικατούρα, η attention whore περσόνα, ξέρει καλά να στήνει φιέστες, να κάνει φασαρία, χρησιμοποιώντας μια ψευδεπίγραφη αντικομμουνιστική ρητορική. Σαν τον κύριο διαχειριστή της πολυκατοικίας που μόνιμα γκρινιάζει για την κοινόχρηστη αυλόπορτα που μένει ανοιχτή (λες και είναι δύσκολο όταν κλείνει, να πηδήξουν οι κλέφτες ένα μέτρο κάγκελο), ώστε να βρίσκουν αφορμή τα κανάλια να τον φιλοξενούν μπουρδολογώντας για το πολιτικό κενό που εκφράζει.

Αυτή την δήθεν αθώα πολιτικολογία του μετώπου της λογικής και της κυρίαρχης ιδεοληψίας του νεοφιλελέδικου αντικειμένου της συνέχειας του κράτους από το φασισιστικό υποκείμενο που ακούει στο όνομα Τζήμερος.

Όχι δεν ζήλεψε τις μεθόδους και τις πρακτικές Κασιδιάρη ο «Δημιουργία Ξανά» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σκίζοντας τις αφίσες του ΠΑΜΕ, χρησιμοποιώντας την ανδρική του ρώμη και τη γροθιά του στην Α. Μπαλού.

Αποτελεί το φυσικό συμπλήρωμα, την φυσική συνέχιση και διαδοχή μιας σοβαρής Χρυσής Αυγής, ακριβώς όπως την εκφράζει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Στέφανος Κασιμάτης και τόσοι άλλοι από τα συστημικά ΜΜΕ. Αυτούς όπου όταν ξεπερνάνε κάθε όριο χυδαιότητας και σεξισμού συνεχίζουν το έργο, με το να ξερνάν χολή και φασισμό για τους πρόσφυγες, τους απεργούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, το κοινωνικό κράτος και κάθε λαϊκή διεκδίκηση, συνεχίζουν να εκφράζουν το απύθμενο μίσος τους για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, με οδηγό τον Τζήμερο.

Τον μεταλλαγμένο, δηλαδή, κοστουμαρισμένο νεοφιλελέ φασίστα που βλέπει μόνο εχθρούς τους απεργούς, όσους και όσες αντιστέκονται στην κατάργηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όσους και όσες αντιστέκονται στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως κατακτήθηκαν με αγώνες και νεκρούς. Τον ποιητή Φανφάρα του μικροαστικού μετώπου της πολιτικής ορθότητας, το λαμέ φασισταριό καθώς εκτελεί χρέη μπράβου, πουλώντας νταηλίκι για λογαριασμό του μεγαλοαστισμού της ολιγαρχίας και του πολιτικού συστήματος, βάζοντας στο κάδρο των εχθρών του κομμουνιστές και κάθε μαχόμενο αντικαπιταλιστή αριστερό και αριστερή.

Κι αν, μάλιστα, κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ Τζήμερου, χρυσαυγιτών και συστημικών ΜΜΕ, στις μορφές βίας που εξακολουθητικά και με σκοπό εφαρμόζουν, άλλοτε επιβάλλοντας την μνημονιακή βία των αγορών, τα δολοφονικά τάγματα εφόδου ή τη βία της δήθεν δημοσιογραφικής πληροφόρησης απλώς να σημειώσουμε ότι πλησιάζει η στιγμή που, θέλουν δεν θέλουν, αυτές τις νέες θέσεις εργασίας οι οποίες άνοιξαν εξαργυρώνοντας τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές επιταγές, οι διάφοροι Τζήμεροι, οι χρυσαυγίτες και οι μεταλλάξεις τους δηλαδή, μαζί με κάθε νεοφιλελεύθερο σκουπίδι, θα τις κλείσει μια και καλή το εργατικό, λαϊκό και αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα.

Ενίοτε θα υπάρχει πάντα ένας που θα θέλει να γαμήσει ταξικά τον Θάνο Τζήμερο... ή πολλοί μαζί!

ΥΓ.: Αν το μέτωπο της λογικής επιμένει να θεωρεί ότι ο Τζήμερος κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, ή ότι η έντεχνη μετατόπιση της συζήτησης στο αν επιτρέπεται να κολλιούνται αφίσες στους διαδρόμους του κτηρίου της Περιφέρειας βρίσκει ακροατήριο, ή αν σας χαλάει το σελοτέιπ, εκφράζοντας έτσι την βαθιά οικολογική ανησυχία – ευαισθησία σας για τα ντουβάρια, να σας θυμίσουμε ότι στις 17 Μάη 2017 έχουμε Πανεργατική Απεργία με Πανελλαδικά Συλλαλητήρια, κύριοι κύριοι φασίστες και κρυφοφασίστες. Αλήθεια για αυτό θα μάθουμε τίποτα από τα τηλεοπτικά σας πάνελ;

Πηγή: omniatv.com



Γιώργος Μουργής: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου