Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία

Εκδηλώσεις


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 1), την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία.

Όπως επισημαίνεται "η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας" και "η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής"!

Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

"ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΡΙΑΣ

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 29 Μαΐου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία από αλληλέγγυους αγωνιστές, από διαφορετικούς πολιτικούς, κοινωνικούς χώρους και κινήματα με κύριο αίτημα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο κατά της Συρίας.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην επίθεση στο συριακό λαό και τη νόμιμη κυβέρνησή του, σαν μέλος του ΝΑΤΟ και αποτελεί χώρα υποδοχής ενός τμήματος των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούλιο του 2012, αντίθετα σε οποιαδήποτε λογική Διεθνούς Δικαίου, προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό. Λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2012,έκλεισε και η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα.

Εάν υπήρχε η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό, δεκάδες θάνατοι στο Αιγαίο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Θα μπορούσαν οι Σύροι πολίτες, να είχαν νόμιμα ταξιδέψει στη χώρα μας.

Παράλληλα, η έλλειψη συριακής διπλωματικής αντιπροσωπείας, δημιουργεί προβλήματα και στους Σύρους που διαμένουν στην Ελλάδα, καθώς αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τη Σόφια, για τα έγγραφά τους.

Ζητούμε:

  • Να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας, σαν αφετηρία των δολοφονικών αεροπορικών επιθέσεων!
  • Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απο την Μέση Ανατολή. Να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα στη περιοχή και να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, με βάση τις προτάσεις της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της, ώστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό και η δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στη πατρίδα τους!
  • Να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Συρίας! Να ανοίξει η Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα!

Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της. Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ιμπεριαλιστικής επέμβασης".

Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.
Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πέμπτη 29 Ιουνίου στις 19.00, στο υπουργείο εξωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 1)"

Η Επιτροπή είναι Ανοιχτή!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ e - mail: epitropi.syria@gmail.com»

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Η Σφήκα: Εκδηλώσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου