Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Σας πήραν το σπίτι σας εξ αιτίας μνημονιακού πλειστηριασμού; Πάρτε το πίσω

Γιώργος Μπούτρης


1) Είναι όροι των πλειστηριασμών το ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο και όχι οπουδήποτε αλλού και το ότι η κατάθεση προσφοράς και εγγυητικής επιστολής ή τραπεζικής επιταγής ή μετρητών γίνεται είτε με φυσική παρουσία, κατά την ημερομηνία και ώρα του πλειστηριασμού, σε συγκεκριμένο χώρο και όχι οπουδήποτε αλλού, είτε με κατάθεσή τους στο γραφείο του συμβολαιογράφου την προηγούμενη ημέρα, η δε κατακύρωση μπορεί να γίνει έστω και με ένα πλειοδότη ακόμα και χωρίς την παρουσία του.

Όμως, έχουμε φωτογραφίες από πολλές ημερομηνίες πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία, όπου εικονίζονται οι αστυνομικοί, παράνομα, να μην επιτρέπουν την είσοδο για φυσική παρουσία, κλπ σε άλλους ενδιαφερομένους, παρά μόνο σ΄ένα συμβολαιογράφο και σ΄ ένα δικηγόρο, κατά τεκμήριο εκπρόσωπο της τράπεζας, προκειμένου η τράπεζα να αποκτήσει το ακίνητο του πολίτη σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, ή μόνο σε ένα συμβολαιογράφο, χωρίς φυσική παρουσία πλειοδότου.

Οπότε, αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι καταστρατήγηση του συγκεκριμένου όρου του πλειστηριασμού και μέγιστη παρατυπία, αφορά τουλάχιστον αθέμιτο ανταγωνισμό, κλπ, που καθιστά τον πλειστηριασμό άκυρο.

Μπορούν επίσης να μαρτυρήσουν και πολλοί πολίτες, ότι ίσως όλοι οι πλειστηριασμοί γίνονται με αυτές τις συνθήκες. Μάρτυρες είναι επίσης και όσοι εκπλειστηριάζονται τα σπίτια τους, αφού δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθήσουν την διαδικασία, ούτε για να δουν αν υπήρξε μέχρι το τέλος της διαδικασίας κατακυρωτική έκθεση, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Μπορείτε και με αυτά τα στοιχεία αν θέλετε να κάνετε άμεσα ένσταση, που εν προκειμένω λέγεται ανακοπή.

Στις «Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών» που θα βρείτε στο διαδίκτυο και που μέλη τους θα δείτε κάθε Τετάρτη στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, υπάρχουν δικηγόροι που μπορούν να βοηθήσουν.

Εφ΄ όσον η ανακοπή θα είναι και τύποις αποδεκτή, μέχρι την εκδίκασή της θα μένετε στο σπίτι σας και με ισχυρό πολιτικό κίνημα πίεσης θα γίνεται προσπάθεια να παρατείνεται η ημερομηνία εκδίκασης και στην καλή περίπτωση να ακυρώνονται οι πλειστηριασμοί.

Αν η πλειοψηφία των πολιτών, συσπειρωθεί και βοηθήσει για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση, με την συμμετοχή τους στους σχετικούς αγώνες, στην επανεκκίνηση της «νέας μεταπολίτευσης» το σπίτι θα γίνει και νομικά πάλι δικό σας. Και τα υπόλοιπα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και όχι σκλάβων.

Δηλώστε την αντίθεσή σας. Ελάτε στα Ειρηνοδικεία. Πείτε την ιδέα σας για του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ.

2) Οι μνημονιακοί, τρολλάρουν* πως παρά τις μικρές αξίες ακινήτων που αναγράφονται στα πινάκια των πλειστηριασμών, δεν πρόκειται για πρώτες κατοικίες.

Ψεύδονται πάλι, επιτηδευμένα, προκλητικά, ασύστολα και ανήθικα.

Τόσο, όσο και για το ότι δήθεν καταργούνται τα μνημόνια, των οποίων όμως τους όρους έχουν υπογράψει για να ισχύουν έως το 2060 και έως το 2115.

Τόσο, όσο και για το ότι από το 2009 θα γίνει στη χώρα ανάπτυξη με τους όρους του ευρώ και γενικότερα της Ευρωπαϊκής «Ένωσης», που εκτελούν.

Τόσο, όσο και με το ότι αρθρογραφούν για ψεύτικα προσωρινά μέτρα αναστολής, κλπ, προκειμένου να διασπάσουν χρονικά την δυναμική του κινήματος ανατροπής της υποδούλωσής μας.

Η αλήθεια είναι ότι χάνουν τις πρώτες κατοικίες τους:

  • όλοι οι πολίτες που δεν μπορούν να πάνε στα δικαστήρια, λόγω της τεχνητά επιβληθείσας ανέχειας (έχουμε δηλώσεις πολιτών για εκπλειστηριασμένες πρώτες κατοικίες τους) και
  • όλοι οι πολίτες που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες / μικρο-επιχειρηματίες, κλπ (αφού δεν τους περιλαμβάνει ο ν. Κατσέλη).

Το μέσον των μνημονιακών είναι το ότι παρά τις μέχρι τώρα ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που έγιναν με τα χρήματα της κατοχικής ληστείας των πολιτών, στη συνέχεια θα γίνονται και με τις κατοικίες και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.

Αφού συνεχίζουν να βάζουν φόρους και σε ότι δεν παράγει εισόδημα, σε συνάρτηση με την εξουθενωτική πολιτική μειώσεων εισοδημάτων και φόρων, σύντομα θα είμαστε όλοι άστεγοι.

Ο τελικός στόχος που υπηρετούν οι μνημονιακοί είναι κυριολεκτικά η σκλαβοποίηση της Ελλάδας και των Ελλήνων, χωρίς επιστροφή.

Από όλους τους πληττόμενους, που είναι το 90% της κοινωνίας, χρειάζεται χειρόφρενο στις πολιτικές της άπληστης Νέας Τάξης Πραγμάτων και δυναμική συντεταγμένη πορεία προς την αξιοπρέπεια.

Η με εντολή αυταρχικών κυβερνητών, βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν και το γεγονός ότι οι πολιτες αντιστάθηκαν, δεν υπέκυψαν και παρέμειναν εκεί, πέρασε το κλίμα της αγωνιστικής ανάτασης στην κοινωνία, που υπόσχεται πως από την προηγούμενη κατάσταση αναμονής και ηττοπάθειας υπάρχουν πλέον διεργασίες αναστροφής του κλίματος.

Κανένα σπίτι στα χέρια ιμπεριαλιστή και τραπεζίτη.

ΥΓΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ.

*Η λέξη τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον που με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις, έχει πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει ή να επιφέρει διαταραχή σε μια συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων, με σκοπό την διασκέδαση του τρολλ.

Σημείωση: Οι ενδεικτικές φωτογραφίες είναι των ημερομηνιών: 25.02.2015, 18.05.2016, 26.10.2016, 01.03.2017, 20.09.2017, 27.09.2017, 18.10.2017, στην Αθήνα, Τρίκαλα, Θεσ/ κη, Άργος, Πάτρα, κλπ και του μέλους του ΔΗΚΚΙ και της ΛΑ.Ε. Νικ. Λούκα, στις 29.11.2017, όταν δεν μας επετράπη, με τον εικονιζόμενο τρόπο, να παρακολουθήσουμε «δημόσιο» πλειστηριασμό.


Πηγή: iskra.gr



Γιώργος Μπούτρης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου