Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Φοβήθηκαν την οργή του λαού!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Τρέχουν και δε φτάνουν.

Κι ας δείχνουν ότι δεν ταράχτηκαν Ανάποδα τους ήρθαν τα πράγματα, για άλλη μια φορά!

Την πρώτη ήταν με το δημοψήφισμα του Ιούλη του '15, που, από κακή εκτίμηση των διαθέσεων του λαού, προχώρησαν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εφησυχασμένοι με την ιδέα ότι ο λαός θα ακολουθήσει, ως ποίμνιο, τις άμεσες ή έμμεσες προτροπές τους για υπερψήφιση του ΝΑΙ και της υποταγής του!

Και ο λαός τους ξεβράκωσε και τους ανάγκασε να αποκαλύψουν πριν την ώρα τους το βρώμικο πολιτικό πρόσωπό τους!

Έτσι κι αυτή τη φορά!

Αποφασισμένοι να παραδώσουν κάθε ιερό και όσιο στα πόδια των αφεντικών τους, αποφάσισαν να «λύσουν» νύχτα το «Σκοπιανό» στα μέτρα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Φοβούμενοι όμως τις αντιδράσεις και τις διαστάσεις που θα μπορούσε να πάρει η οποιαδήποτε δημόσια έκφραση της αντίθεσης του λαού, απέρριψαν εσπευσμένα κάθε σκέψη για δημοψήφισμα και καταδίκασαν κάθε δημόσια εκδήλωση υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ως... «υπονομευτική της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων»!

Βλέπεις εκεί φτάσαμε!

Η γνώμη του λαού να θεωρείται... υπονομευτική στην εθνική προσπάθεια!

Ο λαός είναι «ηλίθιος» όπως λέει κι ο Πάγκαλος, και... επαΐοντες είναι οι τιτλούχοι της κάθε εξουσίας!

Στον ίδιο δρόμο όλα τα κόμματα της «Βουλής»!

Υποβάθμισαν κάθε πρόθεση συλλαλητηρίων, βάφτισαν εθνικιστικές τις διαθέσεις του λαού και ακροδεξιό τον κάθε Έλληνα που είχε πρόθεση να διαφυλάξει τη χώρα από μελλοντικές περιπέτειες, διατρανώνοντας τη θέλησή του για υπεράσπιση της ιστορίας του!

Επιστράτευσαν ακόμα και το... «ιεραρχικό» παπαδαριό, το πρόθυμο στη στήριξη κάθε αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε «κυβερνώντων»!

Στο παιγνίδι και η ΧΑ, που πρσπάθησε να οικιοποιηθεί τη μητρότητα του συλλαλητηρίου!

Δε θα έλειπε, βέβαια, από την ανθελληνική παρεούλα ο... κοτσάμπασης Μπουτάρης!

Όμως...

Ο λαός υποψιασμένος, πλέον, με τους κάθε λογής... «ηγέτες» και «ποιμένες», τους γύρισε την πλάτη, τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και πήρε το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, για να στήσει το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και να τους κόψει τα ήπατα!

Τους έκοψε τα ήπατα, γιατί εκτός από το απρόσμενο μέγεθος  της συγκέντρωσης, τους πέταξε έξω κι από τις προβλέψεις τους και τις προσδοκίες τους ότι η εκδήλωση θα «καπελωθεί» και θα «χρωματιστεί» από εθνικιστικά και ακροδεξιά στοιχεία και συνθήματα!

Το τελευταίο το περίμεναν πώς και πώς για να βγουν την άλλη μέρα και να δικαιολογήσουν την επερχόμενη προδοσία τους, λέγοντας ότι τα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας τα ενστερνίζονται μόνο οι εθνικιστές και ακροδεξιοί!

Έτοιμοι να προδώσουν, αλλά να ζητήσουν και τα ρέστα!

Τους έκοψε τα ήπατα, γιατί το πλήθος των ομιλητών –πλην του γνωστού φιλονατοϊκού και υποστηρικτή του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, Στρατηγού– δεν έμειναν μόνο στο θέμα της ονοματοδοσίας του «Σκοπιανού»!

Σύνδεσαν το θέμα με όλα τα θέματα που απασχολούν το λαό, χρόνια τώρα!

Μίλησαν για δημοκρατία, δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία, για αποικία χρέους, για παραδομένο στους ξένους πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, για ΝΑΤΟϊκά και αμερικανικά πολεμοχαρή σχέδια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων!

Μίλησαν για κοινωνία των πολιτών και εθνική αξιοπρέπεια!

Και το τεράστιο πλήθος –σε όλα αυτά τα ζητήματα- αντιδρούσε με έντονα χειροκροτήματα και συνθήματα!

Φάνηκε καθαρά ότι ο πολίτης διψούσε και έψαχνε την αφορμή να ξαναενωθεί με τους συμπολίτες του για να ξανανιώσει τη δύναμή του, να βροντοφωνάξει και να καταγράψει στο τελικό του ΨΗΦΙΣΜΑ -που θα επιδοθεί σε όλους τους πολιτικούς- αυτό που είπε ένας από τους ομιλητές ότι... οι πολιτικοί έχουν παρανοήσει και αντιστρέψει την πραγματικότητα και το παίζουν εντολείς και αφεντικά του λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι υπάλληλοι και εντολοδόχοι του!

Αυτά φοβούνταν όλα τα υποταγμένα κόμματα και κομματίδια της Βουλής!

Αλλά ήλπιζαν σε φιάσκο! Και πιάστηκαν απροετοίμαστα!

Ας φάνε λοιπόν στη μούρη το ψήφισμα -που δια βοής εγκρίθηκε από το τεράστιο πλήθος- κι ας φοβούνται αυτόν το λαό, που σηκώθηκε πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες, απομονώνοντας γραφικούς και ακροδεξιούς!

Ας τον φοβούνται γιατί φάνηκε ότι αναζητά τη στιγμή που θα δείξει τη δύναμή του!

Ας τρέμουν τη στιγμή που θα γίνει ποτάμι αγριεμένο!

Την αφορμή περιμένει, ακόμα κι από ένα θέμα που θα δείχνει «αθώο» και... «αμελητέο»!

Ας φροντίσουν το συντομότερο να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το ψήφισμα του συγκεντρωμένου λαού, που καταλήγοντας τούς προειδοποιεί...

«Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη δημοκρατία.
Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής.

Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφασή του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος»!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου