Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μίκης μας ενώνει, η εξουσία μας χωρίζει

Του Ηλία Φιλιππίδη


Ποιος χρεώνεται τελικά την Χρυσή Αυγή;


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην εναρκτήρια προσφώνηση της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα, δήλωσε στο κρατικό κανάλι με ύφος καρδιναλίου του… Γραφείου Τύπου και Προπαγάνδας του Βατικανού: «Εγώ ούτε γι’ αστείο δεν θα έλεγα “αδέλφια μου, φασίστες”». Η δημοσιογράφος (της ΕΡΤ!) προσπαθεί να τον διορθώσει: «Μα το είπε σαρκαστικά…» Ο «καρδινάλιος», με ακόμη πιο αυστηρό ύφος, επαναλαμβάνει: «Ούτε γι’ αστείο!» Προφανώς ο Μίκης είχε υποπέσει σε κάποιο θανάσιμο αμάρτημα και ο πέλεκυς της δεοντολογίας έπρεπε να πέσει αμείλικτα!

Όμως η αμείλικτη λογική μας αναλύει τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί όχι μόνο να παραποιήσει την αριθμητική δυναμική του συλλαλητηρίου αλλά και το πνεύμα της ομιλίας του Μίκη.

Έτσι ο κ. Τζανακόπουλος θέλει να μας πείσει ότι:

α) Η προσφώνηση του Μίκη δεν αφορά την κυβερνητική προπαγάνδα, ότι τόσο η διοργάνωση όσο και η αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου στα συλλαλητήρια εκφράζει τον χώρο του φασισμού!

β) Κατά τον κ. Τζανακόπουλο πάντα, η προσφώνηση του Μίκη: «Καλοί μου Έλληνες, αδέλφια μου, φασίστες, ρατσιστές» αποτελεί απλώς μία ανεπίτρεπτη προσπάθεια του Μίκη Θεοδωράκη, να κρύψει την στροφή του προς τον φασισμό κάτω από τον μανδύα της αστειότητος.

Ενώ ο Μίκης μας προτρέπει για ενότητα, η Αριστερά της κωλοτούμπας μας προτρέπει να αποφεύγουμε κάθε συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν Χρυσαυγίτες. Στις εκλογές όμως η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη, διότι αφαιρεί ψήφους από την Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Τζανακόπουλος επίσης «ερμήνευσε», ότι η αναφορά του Μίκη στην «πιο επικίνδυνη και ύπουλη μορφή του φασισμού, που είναι η αριστερόστροφη» δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη!

Η κυβέρνηση έχει πανικοβληθεί, διότι δεν περίμενε:

α) Ούτε την διοργάνωση των συλλαλητηρίων, αφού είχε πεισθεί για την απάθεια του λαού και μάλιστα την περιέφερε ως πολιτικό της κεφάλαιο στα διεθνή κέντρα εξουσίας.

β) Ούτε την αυθόρμητη κοσμοσυρροή και μάλιστα για ένα θέμα, που δεν αφορούσε την τσέπη του μέσου Έλληνα. Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με την στεγνή και αγράμματη ιδεολογία του οικονομισμού, πίστευε, ότι θα μπορούσε να εορτάσει μία συμφωνία συμβιβασμού για το όνομα των Σκοπίων ως διεθνή επιτυχία της χώρας, παράλληλα με την «έξοδο» από το καθεστώς της επικυριαρχίας των Μνημονίων. Πίστευαν ακόμη, ότι θα τους ωφελούσε και κομματικά, αφού θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός κόμματος δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

γ) Δεν περίμενε τέλος η κυβέρνηση ούτε την συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη ούτε την παρουσία του ούτε το περιεχόμενο του λόγου του.

Ο Μίκης έσεισε συνθέμελα το οικοδόμημα της υποτελούς ελλαδικής εξουσίας. Ο Μίκης, ο αγωνιστής της πρώτης γραμμής, σε κάθε σκοτεινή περίοδο της Ελλάδας, που δεν δίσταζε να διακινδυνεύει ακόμη και την ζωή του. Ο Μίκης, με το παγκόσμιο καλλιτεχνικό του έργο. Ο Μίκης με την δοκιμασία της υγείας του. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας και στα αυτιά μας. Που βρήκε αυτό το ψυχικό σθένος, αυτή την ένταση φωνής; Το μυστικό του Μίκη είναι η συγχορδία της ψυχής του με την ψυχή του Λαού!

Η καθεστωτική πλευρά της κυβέρνησης


Το πρώτο δείγμα πανικού της κυβέρνησης και το ιδεολογικό σοκ που υπέστη από την κατηγορία του Μίκη για «αριστερόστροφο φασισμό», είναι η αποκάλυψη της καθεστωτικής αντιλήψεως, που έχει η κυβέρνηση για τον εαυτό της.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατέληξε: «η λογική της προτροπής να ενωθούν οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να είναι λογική που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό»! Ο κ. Τζανακόπουλος μας έδωσε, τον ορισμό του αριστερόστροφου φασισμού, αποκαλύπτοντας τους τρεις πυλώνες της ιδεολογικής και πολιτικής του στρατηγικής, που είναι:

α) Όχι η ενότητα του λαού μας άλλα ο μόνιμος διαχωρισμός του σε ένα φωτεινό «σύγχρονο» και «προοδευτικό» μέρος, και ένα σκοτεινό και φασιστικό της πατριδοκαπηλίας και της μισαλλοδοξίας.

β) Η δημοκρατία δεν χρειάζεται την ενότητα του λαού μας, της αρκεί η πλειοψηφία των «σύγχρονων» και «προοδευτικών» δυνάμεων και είναι αυτές που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση και λένε σε όλα «ναι» τόσο για τα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά μας θέματα. Δεν χρειάζεται εθνική ομοψυχία, διότι δεν υπάρχουν εθνικά θέματα. Τα πολιτικά θέματα είναι δύο ειδών: αυτά που θέλει να λύσει μία κυβέρνηση και αυτά που δεν θέλει ή δεν μπορεί. Αστερίσκος: ο κ. Τσίπρας θεωρεί ως λύση την υπογραφή σε ό,τι του ζητήσουν…

γ) Η όποια συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στο ακροατήριο μιας συγκεντρώσεως ακυρώνει τον σκοπό της.

Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ μας φέρνει στα χρόνια της παρακμής του Βυζαντίου, όπου ένα πολύ σοβαρό θέμα για τους θεολόγους της Εκκλησίας ήταν… η τύχη της μύγας, που έχει την ατυχία ή την ευλογία να πέσει μέσα στο δοχείο του αγιασμού!

Τι συμβαίνει: μολύνεται ο αγιασμός ή αγιάζεται η μύγα; Έτσι, ενώ ο Μίκης μας προτρέπει για ενότητα, η Αριστερά της κωλοτούμπας μας προτρέπει να αποφεύγουμε κάθε συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν Χρυσαυγίτες. Στις εκλογές όμως η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη, διότι αφαιρεί ψήφους από την Νέα Δημοκρατία!

Οπότε η κυβέρνηση έχει βρει την λύση: σε όποια συγκέντρωση δεν την εξυπηρετεί είτε θα στέλνει τους κουκουλοφόρους είτε τους Χρυσαυγίτες. Οπότε εμείς θα τρεπόμαστε εις φυγήν είτε για να αποφύγουμε τα δακρυγόνα των ΜΑΤ είτε τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι είμαστε φασίστες! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αγκαλιάσει τον εθνομηδενισμό και μετά απορεί για το ποιοί ψηφίζουν την Χ.Α.

Ο Μίκης αναδεικνύεται ως ο τελευταίος πνευματικός ηγέτης ολόκληρου του Ελληνισμού και μας καλεί να ενωθούμε κάτω από την ελληνική σημαία και το όραμα του, που είναι: Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και οικουμενικός Ελληνικός πολιτισμός. Αυτή θα είναι η σύγχρονη μεγάλη συμβολή του Ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Πηγή: e-dromos.gr



Ηλίας Φιλιππίδης: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου