Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Το σχέδιο του ενιαίου στρατιωτικού χώρου και ο επερχόμενος πόλεμος με την Ρωσία

Γιάννης Αθανασιάδης


Στις 8 Νοεμβρίου του 2017 το συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ (μεταξύ των οποίων κι ο κ. Καμμένος), αποφάσισε να προωθήσει την πρόταση των ΗΠΑ για δημιουργία ενιαίου στρατιωτικού χώρου ελεύθερης μετακίνησης εντός Ε.Ε., των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Στις 28 Μαρτίου του 2018, παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο «σχέδιο για την στρατιωτική κινητικότητα του ΝΑΤΟ εντός ΕΕ», από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εκπρόσωπο, Federica Mogherini. (Action Plan on military mobility: EU takes steps towards a Defence Union)


Ο «Ενιαίος στρατιωτικός χώρος Σένγκεν», όχι για την μετακίνηση πολιτών, αλλά αρμάτων, βαρέων στρατιωτικών οχημάτων και στρατού, ουσιαστικά και τυπικά, δεν θα διοικείται και δεν θα περιορίζεται, όχι μόνο από τα εθνικά κράτη που περιλαμβάνει, αλλά ούτε από την ίδια την Ε.Ε. (αφού το ΝΑΤΟ διέπετε από δικούς του κανονισμούς και στρατηγικές).

Παράλληλα για να μπορέσει να λειτουργήσει επαρκώς το σχέδιο θα χρειαστούν υποδομές και έργα για τις ανάγκες μετακίνησης (ειδικά διαμορφωμένοι και ανθεκτικοί οδικοί άξονες, σιδηροδρομικές γραμμές, βαγόνια μεταφοράς, κλπ), τα οποία έργα θα επιβαρύνουν οικονομικά με αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ τα κράτη που εμπεριέχονται στον «Ενιαίο Στρατιωτικό χώρο»

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα, όχι και τόσο ευοίωνα για τους λαούς της ΕΕ.

  • 1. Ο μοναδικός λόγος που χρειάζεται αυτήν την «ευελιξία» το ΝΑΤΟ είναι η κλιμάκωση της στρατιωτικής πίεσης προς την Ρωσία και η ετοιμότητα για «θερμές» καταστάσεις!
  • 2. Για να μην κοροϊδευόμαστε, η ΕΕ επισήμως παραχωρεί την όποια, στρατιωτική της αυτονομία στα χέρια των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ.
  • 3. Μετά την ψήφιση και την ολοκλήρωση του σχεδίου, οποιαδήποτε ρήξη με την ΕΕ, με στόχο την Εθνική ανεξαρτησία, προϋποθέτει και τυπική, ρήξη με το ΝΑΤΟ. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι ψευδεπίγραφη και υποκρύπτουσα την διαιώνιση της υποτέλειας στους «Δυτικούς προστάτες»!

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν εγκαίρως, αποτρέποντας την ψήφιση αυτού του σχεδίου από τα εθνικά τους κοινοβούλια πριν να είναι πολύ αργά.

Μια πολεμική ανάφλεξη με την Ρωσία, έστω και με συμβατικά όπλα, θα μετατρέψει τους Ευρωπαϊκούς λαούς σε αναλώσιμο στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ και την Ευρώπη σε πεδίο μάχης.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, μια τέτοια εξέλιξη θα σφραγίσει ολοκληρωτικά και αμετάκλητα την κατάργηση της όποιας κρατικής οντότητας της.



Γιάννης Αθανασιάδης: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου