Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Πολλή αξία του δώσαμε

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Επειδή κρατώ την καταγωγή μου από την επαρχία Σελίνου και νιώθω πως όλο αυτό το θέμα αφορά κι εμένα λίγες παρατηρήσεις μόνο.

Α. Ορθώς ο Νίκος Μπογιόπουλος έκανε αναφορά στη σφαγή της Κανδάνου.  Δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Ως τόσο, εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη σφαγή την έκαναν οι Γερμανοί. Όχι οι ναζί μόνοι. Τον πόλεμο τον ξεκίνησαν οι Γερμανοί, στρατός, κεφάλαιο και ένα μέρος του λαού όχι το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα μόνο του. Από την άλλη ο λαός της Κρήτης αντιστάθηκε σύσσωμος στον ξένο εισβολέα, και ο αγώνας του ήταν πρωτίστως εθνικός και με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά βεβαίως.

Β. Ο Κασιδιάρης είναι γνωστός και μη εξαιρετέος φυσικά. Είναι αντιδραστικός, νοσταλγός των ναζί, τραμπούκος και εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν έχει εμπλακεί σε κανένα κοσμοϊστορικό γεγονός και δεν μπορώ να καταλάβω τη συσχέτιση του στον τίτλο του άρθρου. Πέραν του κακόγουστου της ημίγυμνης φωτό με τα τατουάζ δίπλα στα πτώματα των πατριωτών.

Γ. Ορθώς ο Νίκος Μπογιόπουλος υπερασπίστηκε επαγγελματικά και ηθικά τον εαυτό του. Ως τόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση ονομαστικά για τον κ.Μπογιόπουλο και όχι για το ευρύτερο πρόβλημα. Δηλαδή, όταν οποιοσδήποτε ιδιώτης μπλοκάρεται ετσιθελικά χωρίς να συντρέχει πραγματικός λόγος και η ουδετερότητα του διαδικτύου σταδιακά καταργείται δεν συντρέχει ζήτημα; Επίσης, αυτή η στάση έδωσε την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική «αντιφασιστική» εκμετάλλευση.

Τέλος Νίκο Μπογιόπουλε, τα φαντάσματα των νεκρών δεν θα βρουν ανάπαυση όταν δικαιωθείς ηθικά. Θα βρουν ανάπαυση όταν ελευθερωθεί η Πατρίδα.
Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...