Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Μέλος του Ρουβίκωνα που πολέμησε στη Ροζάβα: «Μακριά από ανθελληνισμούς και μαλακίες».

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Κάνοντας αυτή τη μικρή παρέμβαση θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω τα εξής:

  • Ο εν λόγω σύντροφος δεν είναι σε καμία περίπτωση μοναχικός καβαλάρης. Αναφέρομαι στην περίπτωση του και ως απόδειξη ενδιαφέροντος για τους όχι λίγους ανθρώπους οι οποίοι έχουν εμπλακεί τα πολλά τελευταία χρόνια στην υπόθεση της Μέσης Ανατολής.
  • Ο εν λόγω σύντροφος δεν ομιλεί μοναχά εξ’ ονόματος του εαυτού του, ή της συλλογικότητας του, ή του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μιλά κατά κάποιο τρόπο για το σύνολο των απλών μελών των κινημάτων, πέρα από προβοκάτσιες και άλλες σκοπιμότητες.
  • Με την αναφορά μου αυτή δεν υπογράφω καμίας μορφής δήλωση φρονημάτων απέναντι στον μικροαστικό «μακεδονομαχισμό». Την κάνω, γιατί εν τέλει θέλω να πω πως όποιος ζητάει-από κάθε πλευρά-δηλώσεις φρονημάτων από τους γείτονες του για να αγωνιστεί είναι απλούστατα καραγκιόζης.

Μας λέει λοιπόν ο Νικόλας Ματαράγκας ανάμεσα σε άλλα:

«Στην οικογένεια ποτέ δεν είχαμε Ελληνική σημαία στο σπίτι, ποτέ δε βγάλαμε, ποτέ δεν είχαμε αυτό το εθνικό φρόνημα. Μακριά από ανθελληνισμούς και μαλακίες. Η λογική που υπάρχει τώρα τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό αναρχικό χώρο , αναρχικός ίσον ανθέλληνας και τα λοιπά, μισώ την Ελλάδα ή μισώ οτιδήποτε ελληνικό και τα λοιπά, το θεωρώ πέρα για πέρα λάθος και καταντάει αστείο. Προφανώς αγαπάω το τόπο μου, εννοώ, δεν αγαπάω το έθνος, αγαπάω τους ανθρώπους που μεγάλωσα, αγαπάω το μέρος που μεγάλωσα, τα έθιμα που’ χω, την γλώσσα που’ χω, τη μουσική που ακούω. Θεωρώ ότι είμαι βαθιά διεθνιστής. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κάποιος για να’ ναι διεθνιστής, πάνω απ’ όλα πρέπει να αγαπάει το τόπο του. Αν αγαπάς το τόπο σου μετά αγαπάς και τους άλλους τόπους».

Όποιος θέλει να ακούσει τα υπόλοιπα ας δει το βίντεο:




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου