Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

H πιο μεγάλη συναυλία που έχω βρεθεί

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Και έχω σαφέστατα βρεθεί σε πολλές, ανάμεσα τους σε έξι Rockwave Festivals. Αυτό που είδα, δεν περίμενα να το δω και αμφιβάλω αν θα το ξαναδώ και ποτέ.

Ο κόσμος φαινόταν ορεξάτος από την προηγούμενη με Judas Priest, Saxon και Accept, αλλά για να τα λέμε όπως είναι, τους Iron Maiden στην Ελλάδα δεν τους πιάνει κανείς (ούτε Metallica, Scorpions κατά την υποκειμενική μου άποψη).

Εξαιρετικό σόου από όλες τις μεγάλες μπάντες, παρά την ηλικία (και οι μικρές κάναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν). Το περιβάλλον στη Μαλακάσα μαγευτικό πάντοτε (κάθε φορά προσεύχομαι να μην το κάψει κάνας κερατάς μέχρι την επόμενη φορά).

Δεν θα αναλύσω παραπάνω, όποιος το είδε καλώς έκανε και το είδε, όποιος δεν το είδε κακώς, αυτός έχασε. Θα μείνω στα λόγια του Bruce Dickinson, γνωστού οπαδού του Brexit, πριν πει το The Clansman (αφιερωμένο στο William Wallace), όπως τα συγκράτησα:

«Δεν θα κάνω διάλεξη στους Έλληνες για τη δημοκρατία, αυτό θα ήταν τρέλα. Ο πόλεμος είναι τρομερό πράγμα. Κάποιους πολέμους όμως πρέπει να τους δίνεις, αν θέλεις να είσαι ελεύθερος».

Μήπως ήθελε να μας πει κάτι;

Δεν ξέρω. Απλά λέω.




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου