Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Το παράδοξο του Φέρμι και το αλλόκοτο του φασισμού

Μάκης Γεφυρόπουλος


Το «Παράδοξο του Φέρμι» αποτελεί ένα λογικό παράδοξο που εξετάζει τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε έρθει ακόμη σε επαφή με εξωγήινους  πολιτισμούς, κάτι που θα έπρεπε με βάση τη λογική των πιθανοτήτων ήδη να έχει συμβεί, αν κρίνουμε από τα δισεκατομμύρια των αστεριών και πλανητών που ενυπάρχουν στον δικό μας Γαλαξία.

Αν σε αυτό τον κυκεώνα διαστρικού ωκεανού συνυπολογίσουμε και τα δισεκατομμύρια των γαλαξιών που σχηματίζουν τα γνωστά όρια του Σύμπαντός μας, αυτομάτως καταλαβαίνουμε ότι οι πιθανότητες ύπαρξης  εξωγήινης νοημοσύνης ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Όμως αν ίσχυε στα αλήθεια αυτό, γιατί δεν έχουμε πέσει ακόμα πάνω στον Ε.Τ που δεκαετίες τώρα ανακαλύπτει τις ομορφιές της Γης, κάνοντας βόλτες με το τηλεπαθητικό του ποδήλατο;

Το γεγονός αυτό μεταξύ άλλων, προβλημάτισε έντονα τον Ενρίκο Φέρμι, διαπρεπή φυσικό, ο οποίος εκτός από το βραβείο Νόμπελ που απέσπασε το 1938, πέρασε στην ιστορία και για την προσπάθεια του να εξηγήσει το αλλόκοτο.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους προκύπτει τούτη η παραδοξότητα;

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η νοημοσύνη και γενικότερα το φαινόμενο της ζωής είναι εξαιρετικά σπάνιες και χρονοβόρες εξελικτικές διαδικασίες που εκτός όλων των άλλων προϋποθέτουν και έναν ακριβή αριθμό συγκεκριμένων γεωχημικών συνθηκών για να επωάσουν.

Οι αχανείς αποστάσεις που κρατούν απομονωμένες τις περιοχές του γαλαξία, τα φυσικά αίτια εκρήξεων υπερκαινοφανών, αλλά και οι υποθετικές χαώδεις διαφορές στην επικοινωνία και τη τεχνολογία μεταξύ των πολιτισμών είναι μερικές ακόμα εστίες έντονου προβληματισμού.

Επιπλέον βάσιμες θεωρούνται οι υποθέσεις όλων όσων ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό που ονομάζουμε «Φαινόμενο του Φίλτρου». Σύμφωνα με την εν λόγω υπόθεση, οι πολιτισμοί τεχνολογικής αιχμής έχουν τη τάση να αυτοκαταστρέφονται, σβήνοντας έτσι διαπαντός τα όποια ίχνη τους με το μελάνι της εμπόλεμης λήθης.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν, κάπως αυθαίρετα ομολογουμένως, σε παρόμοια απαισιόδοξα συμπεράσματα, ότι πράγματι είμαστε μόνοι και έρημοι, χαμένοι στη μετάφραση της σκοτεινής ύλης.

Πετούν έτσι στο καλάθι των αχρήστων τις υστερίες των απανταχού συνωμοσιολόγων που βεβαιώνουν την καμουφλαρισμένη επίγεια παρουσία των εξωγήινων, μιλώντας παράλληλα για τον ρόλο που αυτοί έχουν διαδραματίσει στα ανθρώπινα δρώμενα.

Ας επιδείξουμε για λίγο μεγαλοψυχία και επιείκεια αποδεχόμενοι τη συνωμοσιολογική παράκρουση. Μήπως όντως ζούνε ανάμεσα μας;

Κρίνοντας από την πληθώρα UFO, ατόμων δηλαδή με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενη Ανοησία, που κυκλοφορούν και παίρνουν αποφάσεις για εμάς, ίσως τελικά δε θα έπρεπε να μας παραξενεύει και τόσο η παρουσία τους. Αντίθετα θα χρειαζόταν να θέσουμε στον εαυτό μας τα κατάλληλα εκείνα υπαρξιακά ερωτήματα που θα μας βοηθούσαν να επανακτήσουμε τον έλεγχο της Γης. Αλλά αυτό θα είναι το θέμα για μία μελλοντική ιστορία.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Θεωρώ ότι η καλύτερη εξήγηση που συνδράμει στη κατανόησή μας για την απαράδεκτη ένδεια που παρατηρείται στις διαστρικές μας τηλεπικοινωνίες, είναι ο φόβος. Όχι φυσικά ο δικός μας. Μιλάω για τον δικό τους, ο οποίος τείνει να πάρει τη μορφή μίας μετασυμπαντικής λαίλαπας.

Φαντάζομαι τους άμοιρους εξωγήινους ως πλάσματα παράταιρα της ανθρώπινης εξημμένης φαντασίας. Όντα που υπερβαίνουν τα όρια του γνωστού στις αισθήσεις μας τετραδιάστατου κόσμου.

Τους φέρνω στο μυαλό μου να «ιδρώνουν» μοχθώντας να καταλάβουν τα παράξενα δίποδα ανθρωποειδή της φωτογραφίας. Με ανώτερους μαθηματικούς υπολογισμούς επιχειρούν να λύσουν το ανθρωπικό πρόβλημα, μα όλες οι λύσεις των «φευγάτων» διαφορικών εξισώσεών τους καταλήγουν στο εξής κοινό αποτέλεσμα:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!».

Μας αποφεύγουν οι εξωγήινοι, φοβούμενοι να έρθουν σε επαφή μαζί μας, καθώς δεν έχουν αναπτύξει ακόμη τα αντισώματα εκείνα που θα τους προστατεύσουν από τα ρατσιστικά καρκινώματα και τα επιζήμια μικρόβια μισαλλοδοξίας και ακραίου φανατισμού, αυτά δηλαδή που σπέρνουν άλογα οι γήινοι, εκφυλίζοντας τον λιλιπούτειο, μα πανέμορφο πλανήτη τους.

Ο εκκολαπτόμενος φασισμός παίρνει τις διαστάσεις μίας αρχέγονης μελανής οπής και απειλεί με ολέθρια καταστροφή όλους τους πολιτισμούς ανά τη συμπαντική επικράτεια.

Παρατηρώντας τους απεικονιζόμενους, τεστάροντας τα αποθέματα της υπομονής μας, μπορούμε στα αλήθεια να τους κακολογήσουμε που μας αποφεύγουν;

Έχουν γνώση οι Εξωγήινοι…

Πηγή: nostimonimar.gr



ΝόστιμονΉμαρ: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου