Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Δ. Κουτσούμπας: Αιχμή η αποκατάσταση των πληγέντων, η κατάργηση των μνημονιακών νόμων

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την εκδήλωση της ΚΟ Αταλάντης, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος, τόνισε:

«Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να αποκτήσουν προτεραιότητα τα εξής ζητήματα:

Πρώτον, η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100% και βεβαίως το πάρσιμο όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας για τη χώρα, για το λαό μας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνει ήδη το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τα έχει ως αιτήματα στις διεκδικήσεις του.

Δεύτερον, η κατάργηση όλων των μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλά για τέλος των μνημονίων σημαίνει ότι καταργούνται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, που έχουν ματώσει τον ελληνικό λαό, 10 χρόνια τώρα. Και βεβαίως καμία μείωση σε συντάξεις, σε μισθούς, αλλά παραπέρα αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, μείωση της φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος.

Τρίτον, απεγκλωβισμός από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από τις αποστολές εκτός συνόρων, από το θανάσιμο εναγκαλισμό του ελληνικού λαού, της χώρας μας με τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές πολιτικές, τις στρατιωτικές επιλογές τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή.

Αυτά πρέπει να αποτελέσουν τα ζητήματα αιχμής σήμερα, από δω και πέρα, κάθε μέρα, του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.»

Αφού το πιστεύει αυτό, ας πάρει το ΚΚΕ πρωτοβουλίες, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την προώθηση αυτών των στόχων πάλης. Τα τηλέφωνα μας όλων, οργανωμένων και ανοργάνωτων, τα έχουνε.




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου