Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και το ανήθικο πλεόνασμα

Του Ηλία Αλεξανδρή


Όσοι σε τούτον εδώ τον τόπο δεν έχουμε κοντή μνήμη ή επιλεκτική αμνησία  γνωρίζουμε καλά -και με οδυνηρό τρόπο- τι σημαίνει η αύξηση τις τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Είναι, δυστυχώς, η προαναγγελία της είδησης ακόμα περισσότερων νεκρών που θα προστεθούν στον κατάλογο των μη καταμετρημένων θυμάτων της «λευκής» βουβής γενοκτονίας του λαού μας ως συνέπεια της επιβολής των μνημονίων, και μάλιστα μετά την «έξοδο» από αυτά.

Είτε από αναθυμιάσεις και ασφυξία, είτε από πυρκαγιές κατοικιών, είτε από το κρύο, είναι βέβαιο ότι φέτος θα γίνουμε ξανά μάρτυρες μιας σειράς θανατηφόρων «ατυχημάτων» ή «περιστατικών» που οι καλοπληρωμένοι τηλε-αστέρες εκφωνητές -και δήθεν δημοσιογράφοι- των δελτίων ειδήσεων θα μας παρουσιάζουν ως απροσεξίες, ως αμέλειες ή ως ατυχή συμβάντα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο της απάνθρωπης υποκρισίας και της τέχνης της παραπλάνησης που εξασκούν, για να θαφτεί όσο γίνεται βαθύτερα ο πραγματικός λόγος που θα συμβούν όλα αυτά.

Και πάλι τα γνωστά τηλε-παπαγαλάκια θα μας γανώνουν το κεφάλι για το γιατί φταίνε πάλι τα θύματα, οι απρόσεκτοι φοιτητές που δεν έσβησαν σωστά το μαγκάλι, η γιαγιά που δεν πρόσεξε και δεν έσβησε σωστά την ξυλόσομπα, ο παππούς που δεν ντύθηκε με τα σωστά ρούχα, ή δεν σκεπάστηκε σωστά με την κουβέρτα και πέθανε αφού έπαθε βαριά πνευμονία κλπ

Και φυσικά δεν θα φταίει για αυτά τα καθημερινά εγκλήματα, η μνημονιακή δέσμευση που υπέγραψε η παρούσα «ελληνική κυβέρνηση» -για την οποία άχνα δεν βγάζουν και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα / σαπάκια του πολιτικού μας συστήματος- για εξωπραγματικά πλεονάσματα μετά την δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια»

Όμως  αυτήν ακριβώς  την δέσμευση της «επίτευξης των στόχων των πλεονασμάτων» επικαλούνται σήμερα οι κυβερνητικοί και λοιποί υπέρμαχοι των μνημονίων και της «κανονικότητας» για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δεν προχωρούν σε μείωση της ακραίας υπερφορολόγησης των καυσίμων, εξαιτίας της οποίας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά.

Ίσως πάλι να διαψευσθώ στις παραπάνω εκτιμήσεις μου και τελικά τα τηλε-παπαγαλάκια παίξουν μόνο την «παράσταση» της μόλυνσης του αέρα στα αστικά κέντρα από την «καύση ακατάλληλων υλικών» σε τζάκια και σόμπες, και  να επικρατήσει «κατά τα λοιπά»  ολοκληρωτική «ομερτά» για τους θανάτους, στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, όπως έχει συμβεί για την εκκωφαντική αύξηση αυτοκτονιών με δεκάδες χιλιάδες αυτόχειρες συμπολίτες μας που δεν άντεξαν την «ανάπτυξη» και την «έξοδο» από τα μνημόνια.

Εξάλλου είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλά από τα υποψήφια θύματα από την αδυναμία θέρμανσης θα είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 και συνταξιούχοι των επιδομάτων πείνας όπως πλέον έχουν μετατραπεί οι συντάξεις, όποτε έτσι θα επιταχυνθεί «η επίλυση του ζητήματος των συντάξεων για τους άνω των 70» στην οποία αναφέρθηκε και ο φερόμενος ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας.

Και για να είναι μάλλον εξασφαλισμένα τα παραπάνω αναμενόμενα «αποτελέσματα», μαζί με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, έρχεται και μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος !

Για να μην υπάρχει καμία εναλλακτική λύση για την θέρμανση... εκτός κι αν -αφού δεν θα υπάρχει πετρέλαιο- κάποιοι ανάψουν τις ηλεκτρικές τους σόμπες ή τα κλιματιστικά θερμαντικά σώματα  γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό στην ΔΕΗ...

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, τα πράγματα είναι «εξασφαλισμένα» από τους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους «εισπράκτορές» τους, με κατασχέσεις και «ηλεκτρονικούς» πλειστηριασμούς... και επιπλέον έτσι θα αυξηθούν και τα ελλείμματα της ΔΕΗ για να μπορεί να ξεπουληθεί σε ακόμα πιο εξευτελιστικές τιμές...

Είναι γεγονός ότι όλοι οι σοβαροί αναλυτές και οικονομολόγοι, διαπιστώνουν ότι  «τα νούμερα δεν βγαίνουν» αναφερόμενοι στα οικονομικά μεγέθη που προβλέπονται στους στόχους για τα υπερμεγέθη -χωρίς προηγούμενο- πλεονάσματα στην περίοδο της επιτήρησης μετά την «έξοδο» από τα μνημόνια...

Κανείς όμως δεν αναφέρεται,  και ίσως και να μην μπορεί να υπολογίσει τα νούμερα για τις εκατόμβες των θυμάτων που θα προκαλέσει η ευλαβική προσήλωση στην εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων από μια «κυβέρνηση» που κατάφερε να μετατρέψει το «ηθικό πλεονέκτημα» της «πρώτης φορά αριστερά» σε  «ανήθικο πλεόνασμα» απανθρωπιάς, ξεπουλήματος και υποτέλειας,  υπηρετώντας πιστά και χωρίς καμία αναστολή όλες τις έξωθεν επιβαλλόμενες «διαταγές» που οδηγούν στην καταστροφή και διάλυση την πατρίδα μας και σε εξόντωση οικονομική, ηθική και φυσική τον λαό!

Η μόνη πραγματική λύση μέσα σε αυτό τον βαρύ «χειμώνα» της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής απάνθρωπης και ανήθικης βαρβαρότητας, είναι ο ίδιος ο λαός να σπάσει την «παγωνιά» και να θερμάνει με την οργάνωση του και τους αγώνες του την προοπτική της συνολικής ανατροπής αυτής της καταστροφικής πορείας για να διεκδικήσει το δίκιο του και να ξανακερδίσει την ζωή του και την πατρίδα του.

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Ηλίας Αλεξανδρής: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου