Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Φόραγε μπλουζάκι με στάμπα «οι εξορύξεις στην Ήπειρο είναι πολύ κακή ιδέα»

Ελλάδα


…και την έκοψαν από την εκπομπή των Καραβάτου – Κατσούλη στο Star γιατί έπρεπε να πάρει έγκριση


Ο λόγος για τη μουσικό Sma Rag Da η οποία ηταν να εμφανιστεί στην εκπομπή των Καραβάτου – Κατσούλη με αφορμή τη διασκευή που έκανε σε παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι. Η ίδια αναφέρει ότι δεν είχε καν σκοπό να μιλήσει για το θέμα των εξορύξεων, απλά θα φόραγε την μπλούζα…

Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook

Επειδή σας χρωστάω μια εξήγηση για την ξαφνική ακύρωση της σημερινής μου (ενν.31/5) εμφάνισης στο σταρ, please keep reading.

Πριν μπω στο θεμα, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση καθώς και για τη σύντομη φιλοξενία στο κανάλι – όλοι όσοι γνώρισα ήταν ευγενεστατοι και με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα. Και η Κατερίνα και ο Κρατερός και όλοι οι παρουσιαστές και η ομάδα με υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και μεγάλα χαμόγελα backstage.

Το πρόβλημα που προέκυψε είναι πως εγώ χωρίς να έχω προειδοποιήσει το σταθμό (δεν σκέφτηκα καν ότι έπρεπε, δεν είχα κάποια οδηγία εξαλλου) πήγα φορώντας αυτή την μπλούζα, που γραφει “οι εξορυξεις στην Ήπειρο είναι πολύ κακή ιδέα” (μιας και με κάλεσαν λόγω της διασκευής μου στο παραδοσιακό τραγούδι Τσοπανάκος Ήμουνα, του οποίου το βίντεο γυρίστηκε στα Τζουμέρκα)

Αν σκεφτήκατε «ποιες εξορύξεις στην Ήπειρο;» μην νιώθετε άσχημα που δεν ξέρετε τίποτα. Σχεδόν κανείς δεν ξέρει. Γιαυτό θεώρησα σημαντικό να αξιοποιήσω την τηλεοπτική μου εμφάνιση να θίξω ένα απίστευτα σημαντικό θέμα.

Ψάξτε να δείτε για τις συμφωνίες που καθόλου κερδοφόρες δε θα είναι για την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα θα ναι πολύ πολύ βολικές για τις εταιρίες που έρχονται από το εξωτερικό, για το περιβαλλοντικό ρίσκο που ενδεχομένως να πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό, την οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει όλη αυτή η ιστορία σε παρθένα εδάφη κλπ.

Μην σας πείσει κανένας ότι αυτά τα έργα θα φέρουν «ανάπτυξη» και θα μας ανεβάσουν στο «γεωπολιτικό ranking» – μια γρήγορη έρευνα αρκεί για να καταλάβει μέχρι κι ο πιο άσχετος ότι το ρίσκο είναι τόσο μεγάλο και το κέρδος τόσο μικρό, που μια μικρή μικρή ομάδα ατόμων θα επωφεληθεί στην πραγματικότητα.

Εξάλλου αν ήταν τόσο σπουδαίο σχέδιο, θα γνωρίζαμε ότι συμβαίνει και θα πανηγυρίζαμε όλοι μαζί για την γαμάτη ανάπτυξη που πρόκειται να έρθει.

Δεν είχα σκοπό καν να μιλήσω γιαυτό, απλά θα φορούσα την μπλούζα. Δυστυχώς για να συμβεί αυτό έπρεπε να ληφθεί κάποια έγκριση από κάποιον ανώτερο και επειδή η φάση έγινε τελευταία στιγμή κι η εκπομπή είναι λάιβ δεν προλάβαμε να την πάρουμε.

Προς υπεράσπιση των υπέροχων κι ευγενέστατων (πραγματικά) εργαζομένων του σταρ θέλω να πω πως μου δόθηκε η επιλογή να ανεβάσουμε φωτό με την μπλούζα στα σοσιαλ μίντια του σταθμού, αλλά δεν το δέχτηκα. Εκτιμώ τα παιδιά που γρήγορα πρότειναν μια λύση αλλά ξέρω πως μέσα μου δεν θα ένιωθα εντάξει με αυτόν τον συμβιβασμό.

Δεν ήξερα ότι θα υπήρχε τόσο πρόβλημα για μια μπλούζα με οικολογικό μήνυμα.

Αυτά από μένα. Φιλιά σε όλους κι ευχαριστώ το σταρ για την πρόσκληση και για την πρωτοβουλία να στηρίζει λώκαλ καλλιτέχνες εντός κι εκτός του εμπορικού φάσματος καθώς και για το ότι έπαιξε τον Τσοπάνακο μου δύο φορές αυτή την εβδομάδα.

Ενημερωθείτε, κι αν τελικά αποφασίσετε πως θέλετε να κάνετε *κάτι*, υπογράψτε εδώ: Πες όχι στις εξορύξεις ή εδώ: greenpeace.org


Πηγή: enimerosi24.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου