Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Επικαλείται... τα «Rafale» για να μη δώσει ούτε τα πετσοκομμένα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Ελλάδα


Με προκλητική επιχειρηματολογία, επικαλούμενοι το ίδιο τροπάρι του «εθνικού συμφέροντος» και της «δημοσιονομικής κρίσης», το οποίο χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσουν τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υπερασπίστηκαν σε νέα δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας την τροπολογία-κλοπή που ψήφισε η κυβέρνηση των περασμένο Αύγουστο για το παραπέρα πετσόκομμα των ήδη κουτσουρεμένων αναδρομικών στις συντάξεις.

Αντιγράφοντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ΝΔ όταν ψήφιζε την απαράδεκτη τροπολογία και πηγαίνοντας την πρόκληση ακόμα παραπέρα, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επικαλέστηκαν για τη νέα κλοπή σε βάρος των συνταξιούχων μεταξύ άλλων... την αγορά των 18 αεροσκαφών «Rafale», την αγορά φρεγατών, τα «τεράστια ποσά» για τα επιδόματα στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, την αύξηση των ΜΕΘ λόγω της πανδημίας κ.ά..

Με δυο λόγια, επικαλέστηκαν στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, επιδόματα-ψίχουλα για τους εργαζόμενους την ώρα που εξασφαλίζονται πακτωλοί δισεκατομμυρίων για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ, παραμύθι που ξεσκεπάστηκε με τραγικό τρόπο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας...

Δεν έμειναν μάλιστα εκεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ ουσιαστικά απείλησαν ότι για να πληρωθούν τα έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα θα πρέπει να ρευστοποιηθούν αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων αφορούν σε όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη λεγόμενη «πιλοτική δίκη» που προκάλεσε η κυβέρνηση ΝΔ και αξιοποιώντας τη «νομιμοποίηση» των περικοπών με τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016.

Η κυβέρνηση ωστόσο, με τροπολογία-κλοπή επέβαλλε άγριο «τσεκούρι» ακόμα και σε αυτά τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά, αποφασίζοντας να επιστρέψει μόνο 1,4 δισ. από τα 3,9 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Έτσι, περίπου 1.300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ δεν παίρνουν ούτε 1 ευρώ! 

Πηγή:www.902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου