Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Ηλίας Περάκης


«Κλασσική ταινία του μεγάλου Γούντι Άλλεν του 1971, που αναφερόταν σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής με αμερικανοκίνητη δικτατορία»

Σημερινή ανακοίνωση του Χριστόδουλου Στεφανάδη, βουλευτή Σάμου της Ν.Δ.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησής του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου.

Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την ανακοίνωση του βουλευτή


Η πρώτη παράγραφος αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας, επιβλέποντας την πορεία των διάφορων προβλημάτων σε αυτά.

Πολύ λογικό!

Όμως ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις άλλες δυο παραγράφους!

Πάμε πρώτα μέσα στον χώρο.

Τον κάλεσε σπίτι του (τι πιο φυσιολογικό) για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα,

δηλαδή κάτι να φάμε στα όρθια π.χ. μπόμπες, πορτοκαλάδες άντε και καμία μπυρίτσα και φύγαμε.

Στη φωτογραφία όμως διακρίνονται στημένα τραπέζια, με ανθρώπους να κάθονται και να τρώνε όχι πάντως πρόχειρα.

Αλήθεια τι σημαίνει χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα των γευμάτων. Βγάζω μάσκα, χλαπακιάζω μια μπουκιά, βάζω ξανά την μάσκα και μετά πάλι από την αρχή.

Θεωρώ απόλυτα σωστό στο χώρο του πρόχειρου και σύντομου γεύματος, να παραβρίσκεται η ασφάλεια του πρωθυπουργού,

Τα πρόσωπα της αποστολής γιατί να είναι στο χώρο;

Πάμε τέλος στο χώρο εκτός του σπιτιού.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν δεκάδες «αυθόρμητοι» άνθρωποι για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό και μάλιστα εκφράζοντας τα αισθήματα της παραδοσιακής φιλοξενίας των Ικαριωτών και γενικότερα των Ελλήνων.

(εδώ πραγματικά πέφτουμε κάτω από τα γέλια!)

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον τίτλο του άρθρου λέγοντας ότι δυστυχώς η ζωή μας κύκλους κάνει και δεν χρειάζεται να έχεις στρατιωτικές δικτατορίες για να βλέπεις τέτοια φαινόμενα συμπεριφοράς από την εξουσία που σε παραπέμπουν σε ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ!!

ΥΓ1. Την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο στις ειδήσεις των 9.00 στην ΕΤ1 υπάρχει συνέντευξη κάποιου στελέχους της αστυνομίας που καταφέρεται με σφοδρότητα, στον συνωστισμό που παρατηρείται σε σπίτια με 15 έως 20 άτομα.

ΥΓ2. Θυμίζω ότι, από την μια τα κανάλια αποσιωπούσαν εντελώς την βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και από την άλλη κατακεραύνωναν τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον, που τον έπιασαν να κάνει βόλτα με το ποδήλατο του στο Λονδίνο!

ΥΓ3.
Τελικά στην πανέμορφη ΙΚΑΡΙΑ τα μαγαζιά συνεχίζουν να ανοίγουν την νύχτα λόγω των σημερινών πειρατών της πολιτικής!!



Ηλίας Περάκης

Εκπαιδευτικός 



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου