Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Το Τέρμα της Ακροδεξιάς Διολίσθησης της Ν.Δ. είναι ο Κοινοβουλευτικός Φασισμός

Γιάννης Περάκης


Η Ν.Δ. ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Η πεμπτουσία των νέων μέτρων, απαριθμούνται:
α) «Προνόμια» για τους εμβολιασμένους,
β) Η προσπάθεια να αρχίσει «εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη,
γ) Εκτόξευση απειλών ενάντια στους αρνητές ότι θα πεθάνουν της πείνας (στέρηση επιδομάτων) σε περίπτωση νέας πανδημίας.
Όλα αυτά με έναν τρόπο πολιτικής διακυβέρνησης,όπως:
1) τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου,
2) την υποβάθμιση της βουλής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και
3) μπαράζ αντιλαικών μέτρων:στην εργασία, παιδεία, υγεία, ξήλωμα του δημόσιου τομέα και «δωρεάς» της περιουσίας του Ελληνικού λαού (ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ).
Όλα τα προηγούμενα είναι η μαγιά και η χημεία, για την ανάπτυξη του κρυπτοφασισμού.Ας μην κρυβόμαστε, του μπολιάσματος του φασισμού σε κυβέρνηση και σε πολίτες.

Η λίστα του Ουμπέρτο Έκο με τα κοινά χαρακτηριστικά του φασισμού


Το φασιστικό παιχνίδι μπορεί να παίξει σε πολλές μορφές και το όνομα του παιχνιδιού δεν αλλάζει. Από τα 14 χαρακτηριστικά βάσει της λίστας του Έκο. Θα απαριθμήσουμε ορισμένα που ταιριάζουν με το «κλίμα των ημερών». Πολλά από αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους και ταιριάζουν επίσης σε άλλα είδη δεσποτισμού ή φανατισμού, αλλά ένα από αυτά αρκεί για να επιτρέψει στον φασισμό να εξαπλωθεί γύρω του.

1. Η λατρεία της παράδοσης: «Αρκεί κάποιος να εξετάσει το πρόγραμμα κάθε φασιστικού κινήματος για να βρει τους κυριότερους στοχαστές της παράδοσης. Η ναζιστική γνώση τροφοδοτούσε παραδοσιακά, συγκριτικά και απόκρυφα στοιχεία».
Η Ν.Δ. ποντάρει (κατά παράδοση) στον φόβο και στην τρομοκρατία με τον βομβαρδισμό των πολιτών, από τους πρόθυμους λοιμωξιολόγους (επ’ αμοιβή, βεβαίως).
Αλλά και με την καταστολή (επιθέσεις της ΕΛΑΣ, κλπ).

2. Η διαφωνία είναι προδοσία:
«Το κρίσιμο πνεύμα κάνει διακρίσεις και η διάκριση είναι ένα σημάδι του μοντερνισμού. Στον σύγχρονο πολιτισμό η επιστημονική κοινότητα επαινεί τη διαφωνία ως έναν τρόπο βελτίωσης της γνώσης».
Η Ν.Δ. φροντίζει να εξαφανίζει την διαφωνία με τους «συνεργάτες της» (το facebook).Τιμωρία μέσω της φίμωσης facebook και άλλα είδους φίμωτρα (μπλοκάρισμα σελίδων).

3. Ο φόβος του διαφορετικού:
«Η πρώτη έκκληση ενός φασιστικού ή προ-φασιστικού κινήματος είναι μια έκκληση εναντίον των εισβολέων. Έτσι ο «Ur-φασισμός» είναι εξ ορισμού ρατσιστικός».
Ο εισβολέας για την Ν.Δ. χθές ήταν οι μετανάστες και σήμερα είναι ο κορωνιός.

4. Προσφυγή στην κοινωνική απογοήτευση:
«Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ιστορικού φασισμού ήταν η έκκληση σε μια απογοητευμένη μεσαία τάξη, μια τάξη που πάσχει από οικονομική κρίση ή αισθήματα πολιτικής ταπείνωσης και είναι φοβισμένη από την πίεση των χαμηλότερων κοινωνικών ομάδων».
Αφού φρόντισαν με τα μνημόνια να εξαφανίσουν την λεγόμενη μεσαία τάξη και να εξαθλιώσουν τους χαμηλοσυντήρητους, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Το υλικό για την φασιστικοποίηση είναι έτοιμο.....

5. Η εμμονή σε ένα σενάριο:
«Οι οπαδοί πρέπει να αισθάνονται πολιορκημένοι. Ο ευκολότερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος είναι η έκκληση για ξενοφοβία».
Η Ν.Δ. χρησιμοποιεί δύο «πολιορκητικούς κριούς. Την ξενοφοβία και την πανδημία.

6. Απέχθεια για τους αδύναμους:
«Ο ελιτισμός είναι τυπική έκφραση κάθε αντιδραστικής ιδεολογίας.»
Η σημερινή Ν.Δ. έχει βέβαια στο DNA της, την κουλτούρα του αξιώματος, ο ισχυρότερος επιβιώνει ή ο θάνατος σου είναι η ζωή μου ή αλλιώς κάντε λίγο υπομονή και οι ασθενείς θα πεθαίνουν στους δρόμους, με την ιδιωτικοποίηση της υγείας, αποκλεισμός φοιτητών απο τα ΑΕΙ, κλπ.

Τα κινητήρια Πάθη του Φασισμού

Δεδομένου ότι ο Paxton υποστηρίζει πως οι ιδέες του φασισμού ποτέ δεν διατυπώθηκαν με σαφήνεια και η κατανόησή του προϋποθέτει την εξέταση των πράξεών του, αποφεύγει να χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως «χαρακτηριστικά ιδεολογίας» και προτιμά τον όρο «κινητήρια πάθη»:

Α)
Μια αίσθηση έντονης κρίσης που δεν μπορεί να επιλυθεί εφαρμόζοντας παραδοσιακές λύσεις. Η εφαρμογή της Ν.Δ: Καταστολή, απαγορεύσεις με «κοσμοπολίτικη σάλτσα» λόγω Ε.Ε.

Β) Η ανωτερότητα της ομάδας προς την οποία έχουμε υποχρεώσεις που υπερβαίνουν οποιοδήποτε δικαίωμα ατομικό ή καθολικό, και η υποταγή του ατόμου σ’ αυτήν.

Η εφαρμογή της Ν.Δ: Η ανώτερη ομάδα είναι οι εμβολιασμένοι. Αναλυτικά τα μέτρα, πρός επίρρωση της διαπίστωσης:

1)
Κινηματογράφοι, θέατρα, εστιατόρια και καφέ, που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους, αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας.
2) Οι μεικτοί χώροι θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους και θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
3) Οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους, ενώ σε θέατρα και κινηματογράφοι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.
Μπαρ και κλαμπ: Όσον αφορά στα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τα κλαμπ, είτε είναι ανοιχτά είτε κλειστά, ισχύουν τα εξής:
· Αν είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας.
· Αν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ως μεικτοί θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους.
Γήπεδα: Στα γήπεδα θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και όσοι νόσησαν τους προηγούμενους έξι μήνες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και 85% πληρότητα.
Γ) Η πεποίθηση πως η ομάδα στην οποία ανήκει κάποιος αποτελεί το θύμα. Ένα συναίσθημα που δικαιολογεί οποιαδήποτε πράξη πέρα από νομικούς και ηθικούς περιορισμούς και στρέφεται κατά των εχθρών του, εσωτερικών και εξωτερικών.

Η εφαρμογή και η στόχευση της Ν.Δ: Εμβολιασμένοι είναι τα θύματα και οι μη εμβολιασμένοι οι εχθροί. Διαχωρισμός πολιτών κατά τα πρότυπα του εμφυλίου.

Δ)
Ο φόβος για ενδεχόμενη παρακμή της ομάδας από τις διαβρωτικές επιπτώσεις που ασκεί ο ατομικιστικός φιλελευθερισμός, η πάλη των τάξεων και οι ξένες επιρροές.
Η εφαρμογή της Ν.Δ: Προκόβουμε όλοι μαζί. Καθιερώνουμε το απλήρωτο 10ωρο. Η νέα εκδοχή της κατάργησης της πάλης των τάξεων. Ο εφιάλτης και η ονείρωξη της Ν.Δ. Ο αλήστου μνήμης υπουργός Εργασίας Κ. Λάσκαρης, το 1976 υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο 330/1976, δηλώνει το ανεπανάληπτο: ότι δεν υπάρχει πλέον «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» και δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Δεν θα επιτρέψομεν την πάλην των τάξεων».

Ε)
Η ανάγκη για πιο συντονισμένη οργάνωση μιας πιο καθαρής κοινωνίας με κοινή συναίνεση αν είναι δυνατόν ή με βίαιο αποκλεισμό αν είναι απαραίτητο.
Η εφαρμογή της Ν.Δ. Αναφορικά με τους υπαίθριους χώρους θεαμάτων με καθήμενους, όπως θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες, ισχύουν τα εξής:
Αν έχουν δηλωθεί ως αμιγείς θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη το 85% της χωρητικότητάς τους, χωρίς χρήση μάσκας.
Αν έχουν δηλωθεί ως μεικτοί θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας:
· 75% για χώρους έως 1.000 θέσεων
· 70% για χώρους έως 5.000 θέσεων
· 65% για χώρους έως 15.000 θέσεων και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ζ) Η ομορφιά της βίας και η αποτελεσματικότητα της θέλησης, όταν εξυπηρετούν την επιτυχία της ομάδας.
Η εφαρμογή της Ν.Δ. Γι΄αυτά υπάρχει ο εκλεκτός της. Ο σερίφης.....

Η)
Το δικαίωμα που έχει ο εκλεκτός λαός να επιβάλλεται στους άλλους χωρίς να περιορίζεται από κανενός είδους ανθρώπινο ή θεϊκό νόμο, ένα δικαίωμα που καθορίζεται με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα επιβίωσης της ομάδας στα πλαίσια μιας δαρβινικής πάλης.

Η εφαρμογή της Ν.Δ. Κινητοποιούνται τα αρχέγονα ένσιτκτα του κοινωνικού αυτοματισμού.


Τα παραπάνω δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο των εγχώριων δουλικών νεοφιλελευθέρων. Είναι και των βασιλέων της Ε.Ε.

Στον επίλογο, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για ιδεολογικές καθαρότητες, για συνεργασίες και άλλα τινά δαιμόνια.

Ας μιλήσουμε για τα «ιερά» και τα «απαγορευμένα» του χώρου μας.



Γιάννης Περάκης
Οικονομολόγος




Γιάννης Περάκης: Σχετικά με το Συντάκτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου