Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Καιάδας




Η «ιατρική βοήθεια στον θάνατο» είναι νόμιμη στον Καναδά από το 2016 για ασθενείς που πάσχουν από ανίατες νόσους. Φέτος, με νέο νόμο, επεκτάθηκε το ...«δικαίωμα» και σε άτομα που ζουν με εξουθενωτικές αναπηρίες ή πόνο, ακόμα κι αν η ζωή τους δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Μια γυναίκα που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω σοβαρής κάκωσης του νωτιαίου μυελού, βετεράνος των Ενόπλων Δυνάμεων και παραολυμπιονίκης, κατήγγειλε πρόσφατα ότι κρατικός υπάλληλος, απαντώντας στο αίτημά της να εγκατασταθεί ανελκυστήρας στο σπίτι της από την κρατική υπηρεσία υποστήριξης βετεράνων, της αντιπρότεινε να της εξασφαλίσει «ιατρική βοήθεια στον θάνατο»! 
Η ασθενής ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην ίδια θέση με αυτήν, που επίσης τους προτάθηκε η ευθανασία

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες ότι η επέκταση των «δικαιούχων» σε υπηρεσίες υποβοήθησης του θανάτου έγινε με σκοπό το κράτος να απαλλαχτεί από ακριβές θεραπείες και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που απαιτούνται συνήθως για ασθενείς με βαριές και χρόνιες παθήσεις. 

Οπως δείχνει όμως το παράδειγμα της Καναδής παραολυμπιονίκη, δεν πείθονται όλοι για την ...αποτελεσματικότητα της πολιτικής του «κόστους - οφέλους» στην Υγεία και στην Πρόνοια, που υλοποιούν όλα ανεξαιρέτως τα κράτη και οι κυβερνήσεις. Οπότε, μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν κάτι πιο «δραστικό». 
Οπως έναν σύγχρονο Καιάδα, ως επισφράγισμα της σαπίλας ενός συστήματος που αντιμετωπίζει ως «βάρος» τους χρόνια πάσχοντες και την Υγεία του λαού.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου