Κώστας Γκιώνης
Να πού έφτασαν και φέτος οι χρονιάρες μέρες και πρέπει να ξετρυπώσουμε από το πατάρι μαζί με τα στολίδια του δέντρου και πάλι τη μουτσούνα με τις γελαστές ρυτίδες να τη φορέσουμε, για να δείξουμε στο περιβάλλον μας το πόσο εύθυμοι και ευτυχισμένοι είμαστε τις άγιες τούτες μέρες, να γεμίσουμε με λαμπιόνια τα σπίτια μας εσωτερικά και εξωτερικά, δίνοντας σήμα στους εξωγήινους για τη παρουσία μας, να πάρουμε αγκαλιά τη μελαγχολία μας σαν χρονιάρικο παιδί και να το περιφέρουμε στους ολοστόλιστους δρόμους με τα μαγαζιά καρνάβαλους, να σεριανίσουμε στα ξύλινα σπιτάκια με τα ζαχαρωτά, το σπιτάκι του μπάρμπα-Βασίλη με τη ξεχειλωμένη κοιλιά, το παγοδρόμιο των παγωμένων ψυχών και να ξανακούσουμε τα ηλίθια τραγουδάκια!
Θα αρχίσουν πάλι τα βλακοκούτια να παίζουν από το πρωί ως το βράδυ τα ρεπορτάζ από την αγορά της Ερμού και της Βαρβάκειου, τις τελευταίες ευκαιρίες για απόδραση σε εγχώρια χιονοδρομικά κέντρα αλλά και εξωτικούς προορισμούς, για τα σχήματα σε νυχτερινά κέντρα και τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, ειδικά αυτά τα τελευταία έχουν κατακλύσει τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με ότι πιο ευφάνταστο έχει να επιδείξει η διεθνή γαστρονομία.
Δεν αντέχω στο πειρασμό να σας προτείνω μερικά από αυτά τα μενού: Εσκαρολ, μιζούνα, baby σπανάκι, ρόδι, καβούρι σε βινιγκρετ λευκού ταραμά Σαλάτα με καπνιστό χέλι, πράσινο μήλο και δάκρυ πιπεριάς Βελουτέ γλυκοπατάτας με κρέμα κατσικίσιου τυριού, αχλάδι, πούδρα προσούτο και αλμυρό κουραμπιέ με πάπρικα Γλειφιτζούρι με πουρέ λαχανικών Ψωμί feuillete με κονσομέ μουρταδέλας Crispy bread με πατέ από συκωτάκια φραγκόκοτας με μαρμελάδα echalote και τηγανιτό κρεμμύδι Σνίτσελ πεσκανδρίτσας με χόρτα, lemon sause, τρούφα και αυγά χελιδονόψαρου Καρέ μαύρου χοίρου με σάλτσα πικραμύγδαλου Γεύματα με κόστος από 55-100 € το άτομο χωρίς το ποτό τα αναψυκτικά και το σκοινί βεβαίως πού θα χρειαστείς για μετά!
Άλλο ένα χαρακτηριστικό των ημερών είναι οι ευχούλες, για καλές και χαρούμενες γιορτούλες και τον ευτυχισμένο (άλλο έναν) χρόνο πού θα έρθει καλοσυνάτος, χαρούμενος και τυχερός και αναρωτιέσαι η ότι εγώ είμαι μίζερος και βαριέμαι όλο αυτό το γαϊτανάκι των πεταμένων στα σκουπίδια ευχών, οι αυτοί τους αρέσει να μπαλαμουτιάζονται κάθε χρόνο ότι θα εμφανιστεί από το υπερπέραν η καλή νεράιδα με το ραβδάκι της και θα μετατρέψει τα σκατά σε διαμάντια και θα χεστούμε όλοι στο χρήμα και τη καλοπέραση.
Οι γιορτές μου θυμίζουν λίγο το τύπο πού πάει στη κόλαση και βλέπει τους ανθρώπους να γλεντάνε και λέει, α ωραία ήρθα στο σωστό μέρος, μπαίνει και μετά από πέντε λεπτά βγαίνει ο διάολος και τους λέει, το δεκάλεπτο διάλειμμα τελείωσε, βάλτε τα κεφάλια σας πάλι στο λάκκο με τα σκατά και η αλήθεια είναι ότι όσο ανεχόμαστε τους διαόλους τόσο πιο βαθειά θα μας χώνουν τα κεφάλια μας στα σκατά......
Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη
Να πού έφτασαν και φέτος οι χρονιάρες μέρες και πρέπει να ξετρυπώσουμε από το πατάρι μαζί με τα στολίδια του δέντρου και πάλι τη μουτσούνα με τις γελαστές ρυτίδες να τη φορέσουμε, για να δείξουμε στο περιβάλλον μας το πόσο εύθυμοι και ευτυχισμένοι είμαστε τις άγιες τούτες μέρες, να γεμίσουμε με λαμπιόνια τα σπίτια μας εσωτερικά και εξωτερικά, δίνοντας σήμα στους εξωγήινους για τη παρουσία μας, να πάρουμε αγκαλιά τη μελαγχολία μας σαν χρονιάρικο παιδί και να το περιφέρουμε στους ολοστόλιστους δρόμους με τα μαγαζιά καρνάβαλους, να σεριανίσουμε στα ξύλινα σπιτάκια με τα ζαχαρωτά, το σπιτάκι του μπάρμπα-Βασίλη με τη ξεχειλωμένη κοιλιά, το παγοδρόμιο των παγωμένων ψυχών και να ξανακούσουμε τα ηλίθια τραγουδάκια!
Θα αρχίσουν πάλι τα βλακοκούτια να παίζουν από το πρωί ως το βράδυ τα ρεπορτάζ από την αγορά της Ερμού και της Βαρβάκειου, τις τελευταίες ευκαιρίες για απόδραση σε εγχώρια χιονοδρομικά κέντρα αλλά και εξωτικούς προορισμούς, για τα σχήματα σε νυχτερινά κέντρα και τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, ειδικά αυτά τα τελευταία έχουν κατακλύσει τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με ότι πιο ευφάνταστο έχει να επιδείξει η διεθνή γαστρονομία.
Δεν αντέχω στο πειρασμό να σας προτείνω μερικά από αυτά τα μενού: Εσκαρολ, μιζούνα, baby σπανάκι, ρόδι, καβούρι σε βινιγκρετ λευκού ταραμά Σαλάτα με καπνιστό χέλι, πράσινο μήλο και δάκρυ πιπεριάς Βελουτέ γλυκοπατάτας με κρέμα κατσικίσιου τυριού, αχλάδι, πούδρα προσούτο και αλμυρό κουραμπιέ με πάπρικα Γλειφιτζούρι με πουρέ λαχανικών Ψωμί feuillete με κονσομέ μουρταδέλας Crispy bread με πατέ από συκωτάκια φραγκόκοτας με μαρμελάδα echalote και τηγανιτό κρεμμύδι Σνίτσελ πεσκανδρίτσας με χόρτα, lemon sause, τρούφα και αυγά χελιδονόψαρου Καρέ μαύρου χοίρου με σάλτσα πικραμύγδαλου Γεύματα με κόστος από 55-100 € το άτομο χωρίς το ποτό τα αναψυκτικά και το σκοινί βεβαίως πού θα χρειαστείς για μετά!
Άλλο ένα χαρακτηριστικό των ημερών είναι οι ευχούλες, για καλές και χαρούμενες γιορτούλες και τον ευτυχισμένο (άλλο έναν) χρόνο πού θα έρθει καλοσυνάτος, χαρούμενος και τυχερός και αναρωτιέσαι η ότι εγώ είμαι μίζερος και βαριέμαι όλο αυτό το γαϊτανάκι των πεταμένων στα σκουπίδια ευχών, οι αυτοί τους αρέσει να μπαλαμουτιάζονται κάθε χρόνο ότι θα εμφανιστεί από το υπερπέραν η καλή νεράιδα με το ραβδάκι της και θα μετατρέψει τα σκατά σε διαμάντια και θα χεστούμε όλοι στο χρήμα και τη καλοπέραση.
Οι γιορτές μου θυμίζουν λίγο το τύπο πού πάει στη κόλαση και βλέπει τους ανθρώπους να γλεντάνε και λέει, α ωραία ήρθα στο σωστό μέρος, μπαίνει και μετά από πέντε λεπτά βγαίνει ο διάολος και τους λέει, το δεκάλεπτο διάλειμμα τελείωσε, βάλτε τα κεφάλια σας πάλι στο λάκκο με τα σκατά και η αλήθεια είναι ότι όσο ανεχόμαστε τους διαόλους τόσο πιο βαθειά θα μας χώνουν τα κεφάλια μας στα σκατά......
Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου