Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η γιαλαντζί δημοκρατία τους και τα στημένα γκάλοπ...

Βασίλης Μακρίδης


► «Άρχισαν τα όργανα» για τα καλά, φαίνεται, στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αφού εάν συνεχίσουν περαιτέρω τη δημοσίευση στημένων δήθεν «γκάλοπ» με παραμορφωμένα «ευρήματα», σε λίγο δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν...

► Η Alco είναι η πρώτη εταιρεία που τα ευρήματά της μοιάζουν, τουλάχιστον, να είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα...

► Αφενός καταγράφεται η μικρή, σχετικά, διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ (αλήθεια, υπήρξε νορμάλ άνθρωπος που να πίστεψε ότι η ΝΔ πλησίαζε, έστω, την αυτοδυναμία και τις 10+% διαφορές;;;).

► Αφετέρου καταγράφεται αυτό που διαπιστώνει κανείς βγαίνοντας μια απλή βόλτα στο δρόμο και ακούγοντας τις κουβέντες των διπλανών του: ότι τα δύο «μεγάλα» κόμματα και οι αρχηγοί τους αποδοκιμάζονται ομού από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σε όλες τις παραμέτρους της πολιτικής τους.

► Και... από τρίτου, τα ποσοστά των κομμάτων εν γένει βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Κυριότερο, δε, στοιχείο, είναι ότι το ποσοστό της ΛΑ.Ε δεν κουτσουρεύεται σκοπίμως, αλλά δίνεται εκεί που υπάρχει η γενική αίσθηση ότι κινείται: στα όρια του 3%, με τάσεις ανόδου.

► Το μόνο στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά, είναι ότι στην αναγωγή των ποσοστών επί των εγκύρων, δίνεται ποσοστό 15,8% στην... αδιευκρίνιστη ψήφο!... Μα, έγκυρα ψηφοδέλτια είναι ΜΟΝΟ αυτά που δίνονται υπέρ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κομμάτων!!! ΔΕΝ υπάρχει έγκυρη «αδιευκρίνιστη» ψήφος!...

► Υπό αυτή τη συνθήκη, θα πρέπει να υποθέσω, ότι τα ποσοστά όλων των κομμάτων θα πρέπει, κανονικά, να παρουσιαστούν ελαφρώς αυξημένα και ότι το ποσοστό της ΛΑ.Ε δεν είναι απλώς πάνω από το 2,9% που καταγράφεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, αλλά τέτοιο, που την βάζει «με τα μπούνια» στην επόμενη Βουλή.

► Αυτό που γνωρίζουν και τρέμουν τα συστημικά πολιτικά ρετάλια, είναι ότι εάν η ΛΑ.Ε καταφέρει για πρώτη φορά να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, αυτό θα γίνει μόνιμη κατάσταση από τούδε και στο εξής. Και όχι μόνο αυτό: οι αυξημένες, σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνιακές της δυνατότητες, αλλά και η συστηματική ακτιβιστική πολιτική και κοινωνική της δράση θα της δώσουν τη δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επιρροής της στους πολίτες και για ουσιαστική αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

► Η άσκηση βίας από τα «όργανα της τάξης», αλλά και οι ποινικές διώξεις κατά μελών και στελεχών της ΛΑ.Ε και του ίδιου του επικεφαλής της Παν. Λαφαζάνη για την πολιτική και κοινωνική τους δράση, πρακτικές που θυμίζουν εποχές μετεμφυλιακής «γιαλαντζί δημοκρατίας», γύρισαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους. Και αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν, πλέον, ούτε οι «εκλεκτές» του συστήματος δημοσκοπικές εταιρείες. Είναι αυτό που λένε... «έχει ο καιρός γυρίσματα»...



Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου