Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Όταν η ειρήνη γίνεται απάτη

Παναγιώτα Μπλέτα


«Συμφωνία των Πρεσπών» και άλλων προσπαθειών για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

Ποιάς ειρήνης όμως;


Ποια ειρήνη προυποθέτει την προσαρμογήενός έθνους σε συνθήκες ψεύδους;

Ψευδές έθνος, ψευδής γλώσσα, ψευδή σύμβολα.

Μια ειρήνη ουτοπική, μια ειρήνη απάτη που προσπαθούν να επιβάλλουν το Νάτο, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαική Ένωση.

Σήμερα η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αύριο η «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου», γιατί αυτό είναι το επόμενο πρότζεκτ.

Ο Τούρκος που «αφήνεται» έντεχνα να λειτουργήσει ως το λιοντάρι που βρυχάται, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανασφάλειας και φόβου, διότι με το φόβο καθυποτάσσονται οι λαοί, θα βρεθεί κάποια στιγμή να ψάχνει αλλού τα χέρια και αλλού τα πόδια του.Διαμελισμένος, καθώς θα είναι, δεν θα θυμάται όχι μόνο τον γείτονά του και τις διεκδικήσεις του από αυτόν, αλλά τον άλλοτε εαυτό του.

Για ποια ειρήνη μιλάμε;


Μιλάμε για την ειρήνη του κέρδους. Μιλάμε για την ειρήνη πάνω στη οποία οι “Μεγάλες Δυνάμεις” και οι “Κεφαλαιοκράτες” της εποχής μας χτίζουν αμύθητα πλούτη, ενώ οι λαοί παλεύουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Στον 21ο αιώνα, όπου τα περισσότερα έθνη απορρίπτουν τον πόλεμο, καθώς βλέπουν τις αιματοχυσίες δίπλα τους, σε κράτη λιγότερα εξελιγμένα και εισπράττουν κατά κύματα τους πρόσφυγές τους, υποδομές δημιουργεί η «ειρήνη του κέρδους».

Με προβολή την επίθεση και το φόβο εκπαιδεύονται τα έθνη να παραμένουνε δειλά, υποταγμένα σε μια ειρήνη χωρίς διέξοδο, χωρίς αέρα, με δανεικούς πόρους τροφής, νερού και αξιοπρέπειας.

Το σύγχρονο ίδρυμα συγκέντρωσης αφορά όλους μας, γιατί είναι παγκόσμιο και θα μας εξασφαλίζει ζωή ΜΟΝΟ εντός των τειχών του.

Γιατί καταπιανόμαστε με τα μικρά τείχη και δεν βλέπουμε τα μεγάλα τείχη που μας αγκαλιάζουν σιγά,σιγά, ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ο εχθρός είναι εντός των τειχών και λέγεταιHOMOUNIVERSALISκι ας κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε.

Οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες είμαστε όλοι εμείς που περιφέρουμε από εδώ και από εκεί το μυαλό μας και το σώμα μας, προκειμένου να αισθανθούμε ασφάλεια και απατηλή ειρήνη κάτω από την φτερούγα κάποιου πάτρονα.

Η αληθινή ειρήνη όμως είναι εκείνη που δεν γνωρίζει σύνορα, γιατί δεν είναι μόνο για τους προνομιούχους.

Και σίγουρα δεν αφορά τις χώρες ή τις ενώσεις που παριστάνουν τους προστάτες, χρηματοδοτούν διασκέψεις και συμφωνίες για την ειρήνη ενώ παράλληλα πρωτοστατούν στην κατασκευή όπλων, με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Αληθινή ειρήνη σημαίνει να μην φοβάσαι τον πόλεμο, σημαίνει όχι άλλη βία, όχι άλλους άστεγους, όχι άλλους ανθρώπους που λιμοκτονούν ή ξεπαγιάζουν από το κρύο, σημαίνει όχι άλλη απόγνωση και απογοήτευση.

Αληθινή ειρήνη σημαίνει να μην υποθηκεύεις το μέλλον των παιδιών σου. Η αληθινή ειρήνη είναι επαρκής μόνο όταν έχει διάρκεια. Για αυτό, τα «περί ειρήνης» δεν μου αρκούν για οποιαδήποτε συμφωνία νομιμοποιεί τα δικαιώματα οποιουδήποτε εις βάρος των λαών και της περιουσίας των.



Παναγιώτα Μπλέτα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου