Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο φασίστας («της διπλανής πόρτας») χτυπάει παιδιά

Γεράσιμος Χολέβας


Το ναζιστικό ανθρωποειδές που δολοφόνησε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι ένας «παρανοϊκός». Τα χέρια του όπλισε η απάνθρωπη ναζιστική ιδεολογία περί «φυλετικής ανωτερότητας»  Πρόκειται για έναν από τους αποφασισμένους ναζί που κυκλοφορούν παγκοσμίως και είναι εχθροί της ανθρωπότητας.

Στη Ελλάδα έχουμε ναζί; Ναι. Και κανείς, πια, δεν μπορεί να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει. Κανείς, πια, δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την ενίσχυση των ναζί στη χώρα, επειδή δεν ήξερε. Στην Ελλάδα υπάρχει και μια συγκεκριμένη συμμορία που, με το μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος, επιδιώκει να «ξεχαστεί» η ναζιστική ιδεολογία της. Αναφερόμαστε, ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα, στους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Τι γίνεται, όμως, μ’ εκείνους τους «αγανακτισμένους κατοίκους» ή τις «ομάδες κατοίκων» που δεν αποκαλύπτουν ή δεν δηλώνουν με κάποιο τρόπο την ιδεολογική τους αφετηρία και προχωρούν σε ρατσιστικές επιθέσεις, με ναζιστικές και φασιστικές πρακτικές, με θύματα μέχρι και παιδιά:

Υπενθυμίζουμε δύο περιστατικά των τελευταίων ημερών με επιθέσεις σε «ξένους» ανήλικους:

  • Στην Κόνιτσα ανθρωπάρια που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν με ρόπαλα σε ανήλικους πρόσφυγες την ώρα που έπαιζαν μπάσκετ σε γηπεδάκι της περιοχής.
  • Στα Βίλια ομάδα ρατσιστών, με την «κουκούλα» των «αγανακτισμένων κατοίκων που δεν θέλουν τους “ξένους” στην περιοχή “τους”» επιτέθηκαν, με πέτρες και κροτίδες, σε οικογένειες προσφύγων και χτύπησαν και μικρά παιδιά.

Δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά. Χωρίς καθόλου να σταθούμε σε επιθέσεις σε ενήλικες πρόσφυγες ή μετανάστες καταγράφουμε δύο ακόμα επιθέσεις σε «ξένους» ανήλικους:

  • Ωραιόκαστρο: Γιουχάρισμα σε μικρά παιδιά προσφύγων την ώρα που έμπαιναν στο σχολείο. Όχι, εδώ δεν κατάφεραν να ακουμπήσουν τα παιδιά οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι» που φώναζαν «ζήτω η Ελλάδα». Κατάφεραν, όμως, να μπούνε στην ίδια κατηγορία των ανθρωποειδών επιτίθενται σε προσφυγόπουλα, για να δείξουν πόσο «ελληναράδες» είναι. Ας θυμηθούμε το περιστατικό και ας αναρωτηθούμε αν πρόκειται για βία σε ανηλίκους ή όχι:
  • Αττική: «Άγνωστοι» είχαν επιτεθεί στο σπίτι που έμενε η οικογένεια του 11χρονου Αφγανού, Αμίρ, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης. Οι («άγνωστοι») φασίστες επιτέθηκαν με πέτρες.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για περιστατικά (και τα δύο πρώτα και τα δύο αμέσως προηγούμενα) που «αγανακτισμένοι» κάτοικοι έδρασαν απάνθρωπα εναντίον παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

Αν αρχίσουμε να μετράμε και τα παραδείγματα απαίτησης αποκλεισμού προσφυγόπουλων από τα σχολεία, τότε ο κατάλογος θα μεγαλώσει κι άλλο (πιο πρόσφατο παράδειγμα η αποχή στο Δημοτικού στο Άνω Βαθύ Σάμου, μετά από απόφαση γονιών που δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν μαθήματα τα προσφυγόπουλα στο ίδιο κτίριο .

Σκοπός αυτών των υπενθυμίσεων δεν είναι, αυτή τη φορά, να αναλύσουμε ότι το ίδιο το σύστημα και οι κυρίαρχες δυνάμεις εκτρέφουν το αυγό του φιδιού, αλλά μια ξεκάθαρη διαπίστωση για αυτές τις «αγανακτισμένες ομάδες» που χτυπάνε παιδιά, επειδή είναι «ξένα»:

Είτε πρόκειται για φασίστες και ναζιστές που κατευθύνουν, είτε πρόκειται για κατευθυνόμενους από φασίστες και ναζιστές (γνωρίζοντας ποιοι τους κατευθύνουν), είτε πρόκειται για «ανεξάρτητα» φασιστοειδή που «ντοπάρονται» από την «ανωτερότητα» του «ελληναρά» το συμπέρασμα είναι ίδιο:

Αυτές οι «ομάδες» που χτυπάνε («οργανωμένα» ή όχι) παιδιά προσφύγων και μεταναστών, επειδή είναι «ξένα», ανήκουν σε μια κατηγορία: Στους φασίστες «της διπλανής πόρτας» που ελάχιστη απόσταση τους χωρίζει από τη «δικαιολογημένη» δολοφονία «ξένων».

Αν κάποιος «σοκάρεται» με τη διαπίστωση ή τη βρίσκει υπερβολική ας κοιτάξει γύρω του. Η Ελλάδα δεν απέχει τόσο από τη Νέα Ζηλανδία και δεν λείπουν -δυστυχώς- οι σύγχρονοι ναζί για να δώσουν και «περιτύλιγμα» στο έγκλημα.

Και κάτι ακόμα: Τα «ναι, μεν, αλλά» τελείωσαν. Οι κρυφοί και φανεροί χειροκροτητές φασιστικών ενεργειών έχουν ευθύνη. Δεν είναι «αόρατοι», υπάρχουν και μένουν και αυτοί «στη διπλανή πόρτα». Η δηλητηρίαση μυαλών από το τέρας του ναζισμού είναι υπαρκτή. Κινδυνεύουν ζωές, ζωές «ξένων», προσφύγων και μεταναστών αλλά και ζωές ανυπεράσπιστων «διαφορετικών» ανθρώπων. Ο καθένας μας έχει ανθρώπινη υποχρέωση να πάρει θέση: Ή με τον άνθρωπο ή με τον φασίστα.

Πηγή:imerodromos.gr



Γεράσιμος Χολέβας: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου