Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ψυχή Βαθειά

Κώστας Γκιώνης


Η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα από αυτή μέσα, μας μιλούν εδώ και κάποιες μέρες για εθνική ομοψυχία, δημιουργούν ένα πολεμικό κλίμα με πομπώδης εκφράσεις, δήμαρχοι, επιχειρηματίες στέλνουν τρόφιμα στους φαντάρους και συνοριοφύλακες (λες και δεν έχει ο στρατός, να τους δώσει), μια εθνικοπατριωτική λούμπεν κατάσταση πού μόνο στρατιωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν για να καλύψουν την ανελευθερία πού θέλουν να επιβάλλουν.

Υπάρχει πρόβλημα; Ναι υπάρχει, αλλά δεν είναι οι μετανάστες, είναι ο Τούρκικος φασισμός πού εξωθεί αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους και η προπαγάνδα πού κάνει, όπως με τον στημένο βίντεο με τον Αλγερινό μετανάστη πού και καλά ήξερε Ελληνικά πριν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας η κάποια άλλα βίντεο πού δείχνει κάποιους αναψοκοκκινισμένους νεαρούς μουσουλμάνους να μιλάνε ότι ονειρεύονται σφαγές χριστιανών!

Ο Ερντογάν ξέρει πολύ καλά τι κάνει, ξέρει πολύ καλά επίσης ποιους έχει απέναντι του, οπότε τους πιέζει εκεί πού πρέπει. Η Ελληνική κοινωνία είναι αρκετά συντηρητική, έως ρατσιστική και φυσικά μιλώ για την πλειοψηφία και όχι για όλους ευτυχώς. Ένας ρατσισμός και μια φασιστίλα η οποία δεν φαινότανε όλα αυτά τα χρόνια, έμενε καλά κουκουλωμένη κάτω από το σεντόνι μιας επίπλαστης ευμάρειας, η κρίση των 10 ετών και οι μεταναστευτικές πιέσεις άρχισαν να δημιουργούν το υπόβαθρο της αποκάλυψης του φιδιού, αλλά και αυτό δεν ήταν το κομβικό σημείο.

Το εφαλτήριο της αναγέννησης της εποχής των τεράτων είναι όταν στη Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε η ακροδεξιά πτέρυγα, η ρητορική μίσους από το στόμα κορυφαίων υπουργών και βουλευτών, αλλά και κατευθυνόμενων γνωστών δημοσιογράφων βρίσκετε καθημερινά στις οθόνες μας, τότε αυτοί πού φοβόντουσαν η ντρεπόντουσαν να βγάλουν από μέσα τους αυτά πού πίστευαν, ξαφνικά απελευθερώθηκαν και με αφορμή την μεταναστευτική πίεση το κέλυφος του αυγού έγινε θρύψαλα και τα φίδια βγήκαν παγανιά!

Ο Ερντογάν, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ σίγουρα είναι οι αιτίες του κακού, αλλά για να τους αντιμετωπίσεις χρειάζεται ο λαός να είναι ενωμένος και δυστυχώς είναι βαθειά διχασμένος.

Αυτό φαίνεται περίτρανα στο μικρόκοσμο του διαδικτύου, αν μπει κάποιος και υποστηρίξει ότι δεν του αρέσουν αυτές οι σκηνές μίσους πού είδαμε από την Μυτιλήνη, θα αντιμετωπίσει ορδές εξαγριωμένων εθνικοφρόνων, πού θα ζητάνε το κεφάλι του ανθέλληνα κρεμασμένο στο φανοστάτη!

Την ίδια στιγμή στα σύνορα μας δρουν ομάδες οπλισμένων πολιτών, αλλά και Αυστριακών και Γερμανών νεοναζί οι οποίοι περιπολούν με την ανοχή η ακόμα χειρότερα με την συνεργασία του Ελληνικού στρατού και της αστυνομίας, δηλαδή με δύο λόγια είναι η αναβίωση παραστρατιωτικών ομάδων, πού την συγκεκριμένη στιγμή ο εχθρός του είναι κατά κύριο λόγο οι μετανάστες και οι Τούρκοι και όταν όλο αυτό ξεφουσκώσει, ο εχθρός τους θα είναι ο ιδεολογικός τους αντίπαλος!

Άλλωστε δεν κρύβονται, δεν μασάνε τα λόγια τους, μιλάνε για ξερονήσια, για εαμοβούλγαρους, για το Γράμμο και Βίτσι, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος, η χουλιγκανοποίηση του πολιτικού λόγου, το κυνήγι μαγισσών, πάμε δυστυχώς σε πράγματα πού δεν φανταζόμαστε, σε ένα ακόμα διχασμό, μπορεί και πολύ χειρότερο από τους προηγούμενους, γιατί όταν έπρεπε δεν κάναμε αυτό πού έπρεπε, όλοι οι δωσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι γερμανοτσολιάδες, αντί να εκτελεστούν, επιβραβεύθηκαν με δημόσια αξιώματα και πολλοί από τους επιγόνους τους συνεχίζουν να μας πίνουν το αίμα και να μας κουνούν το δάκτυλο, δίνοντας μας μαθήματα ήθους!

Ψυχή Βαθειά



Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη