Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ρεσιτάλ θράσους, προκλητικότητας και θεατρινισμούΠροκλητικός και θρασύς εμφανίστηκε χτες βράδυ ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή, απαιτώντας να επιβληθεί σιωπητήριο σχετικά με τις αιτίες του εγκλήματος στα Τέμπη και να αποδοθούν όλα στο γνωστό και από την πρώτη στιγμή δουλεμένο σενάριο της κυβέρνησης περί «ανθρώπινου λάθους». Παράλληλα, δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση στις σοβαρές καταγγελίες για το έγκλημα των Τεμπών.

Οπως είπε, «μόνο οι συγγενείς (των θανόντων) έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία», ενώ ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, εμφανίστηκε τάχα μεγαλόψυχος με φληναφήματα τύπου οι χαροκαμένοι «μπορεί ακόμα και να αδικούν την πολιτεία, αναζητώντας ενόχους ακόμα και στα τυφλά». Και την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τα αδιάσειστα στοιχεία που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν αναδείξει, ως «τερατουργήματα» και «θεωρίες συνωμοσίας».

Απεύθυνε, δε, ψόγο στα άλλα αστικά κόμματα, ζητώντας βασικά να βάλουν πλάτη στην επιχείρηση συγκάλυψης απέναντι στον λαό και τη δική τους σιωπή, καθώς, όπως είπε, «απέναντι στην τραγωδία δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε ενωμένοι σε ένα αύριο με λιγότερες σιωπές, κραυγές και αλληλοκατηγορίες».

Εχει άλλωστε τη βάση για να το απαιτήσει, καθώς την ίδια πολιτική έχουν εφαρμόσει και υπηρετούν. Εξ ου και έσπευσε ο ίδιος, θεατρινίστικα, να ζητήσει «συγγνώμη εξ ονόματος όλων όσοι κυβέρνησαν επί δεκαετίες χωρίς να μπορέσουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα των ελληνικών σιδηροδρόμων», ενώ αθωώνοντας ξανά την πολιτική της ΕΕ, που υλοποιεί και η κυβέρνησή του και που βάζει ακόμα και τις ζωές των ανθρώπων στο ζύγι του κόστους - οφέλους, επανέλαβε όσα λέει εδώ και έναν χρόνο, ότι «στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό», καθώς «διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος».

Επανέλαβε επίσης ότι και το πρόσφατο δημοσίευμα του «Βήματος» εμπεριείχε παραπλανητικούς ισχυρισμούς, ενώ με οργίλο ύφος αρνήθηκε ότι δούλεψε μονταζιέρα στο Μαξίμου, προκειμένου τις πρώτες κιόλας ώρες από το έγκλημα να διαμορφωθεί η εικόνα του «ανθρώπινου λάθους». Χωρίς βέβαια να δώσει καμία συγκεκριμένη εξήγηση, παρά μόνο ότι ήταν ...συναισθηματικά φορτισμένος και δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε ότι «έπρεπε ο σταθμάρχης να κάνει σωστά τη δουλειά του», ότι δεν υπήρξε κανένα μπάζωμα, ούτε ξυλόλιο και εύφλεκτα υλικά, απαξιώνοντας αυτούς τους ισχυρισμούς και σειρά στοιχείων που έχουν προσκομιστεί στη σχετική έρευνα. Αλλωστε, έσπευσε να υποβιβάσει και τους ειδικούς που τα έχουν συνεισφέρει στη διερεύνηση της υπόθεσης, λέγοντας ότι «ένας πραγματογνώμονας υπάρχει (ο ορισμένος από τη Δικαιοσύνη), όλοι οι άλλοι είναι τεχνικοί σύμβουλοι».

Στο ίδιο φόντο, κι ενώ βοά ο τόπος από όσα γίνονται εδώ και έναν χρόνο, επέμεινε ότι «ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», όπως και ότι «η δικαιοσύνη κινείται με γοργούς ρυθμούς», την ώρα που ακόμα ...ετοιμάζεται ο χώρος για να γίνει η δίκη.

Συνεχίζοντας να εξευτελίζει την υπόθεση, έδωσε έναυσμα σε άλλη μια κοκορομαχία, περιορίζοντας το θέμα στο ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, θυμίζοντας ότι ο προγραμματισμός ήταν να ολοκληρωθεί το 2016, αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 6 παρατάσεις.

Για τον Κ. Καραμανλή και το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, αντιγύρισε στον Σ. Φάμελλο ότι πρέπει πρώτα να το τεκμηριώσουν, να το φέρουν μετά στη Βουλή για να ακολουθήσει ξανά συζήτηση. Πρόσθεσε δακρύβρεχτα ότι «στη συνείδησή του (του Καραμανλή) και όλων μας θα βαραίνει ότι δεν είχε τελειώσει εγκαίρως η 717».

Στο μεταξύ, μέσα στην μπόχα του συστήματός τους, δεν απέφυγε να ρίξει μια σειρά μπηχτές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη για σχέσεις με το εκδοτικό συγκρότημα Μαρινάκη και σχέδιο με μόνο στόχο «να πέσει ο Μητσοτάκης» αν και έχει «νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ξιφούλκησε εξάλλου εναντίον «παράκεντρων» και κάποιων «λίγων ισχυρών» που θέλουν να βάλουν χέρι στο «τιμόνι του τόπου», σε σύγκρουση τάχα με την κυβέρνηση που, όπως και οι προηγούμενες, τους έχει διασφαλίσει έναν σκασμό φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις, πακέτα της ΕΕ και προνόμια. Απηύθυνε, εξάλλου, πρόσκληση «αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις» να εμφανιστεί στην πολιτική «αρένα», ενώ για τον ίδιο και τη ΝΔ έκανε σαφές ότι αναμένει αναβάπτιση από την ψήφο του λαού στις ευρωεκλογές.

Πηγή: rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου