Σάββατο 20 Απριλίου 2024

(Αντι)συστημικός...αχταρμάς



Βαρυσήμαντες παρεμβάσεις από το βήμα του ...(πρώην) Twitter κάνει ο «αντισυστημικός» Βελόπουλος με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Τη μια καταγγέλλει όσους «κατόρθωσαν να διχάσουν τους Ελληνες, μαζί με τη ΝΔ, για το θέμα της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ!», και συνεχίζει: «Αντί να είμαστε με την ειρήνη, ο ένας παίρνει τη μια πλευρά και ο άλλος την άλλη! Πάλι διχάζονται για ένα θέμα που δεν είναι άμεση προτεραιότητα για τα εθνικά μας θέματα, όπως έγινε με την Ουκρανία! Εμάς μας αφορούν η Τουρκία, ο Ράμα, τα Σκόπια και η φτώχεια των Ελλήνων!»

Επομένως, γιατί να ζοχαδιαζόμαστε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη γειτονιά μας και την επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή; Ας αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει τη (ΝΑΤΟική) δουλειά της κι ας επικεντρωθούμε στο ψάρεμα ψήφων με την εθνικιστική ατζέντα της Ελληνικής Λύσης, ευχόμενοι ...επί γης ειρήνη.

Σε επόμενη ανάρτηση, τα σκάγια παίρνουν τον «ανέμελο» Μητσοτάκη, ο οποίος «κάνει βουτιές» στα Χανιά, την ώρα που «ο Μπάιντεν πηγαίνει στον Λευκό Οίκο για διάγγελμα, ο Μακρόν κλείνει γαλλικό εναέριο χώρο και οι υπόλοιποι είναι σε συναγερμό». 

Συμπέρασμα; «Η Ελλάδα αντί να είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις που την αφορούν άμεσα, έχει καταντήσει "παρίας" και "δορυφόρος" ξένων δυνάμεων». Τι ζητάει επομένως; Μια πιο ...ενεργητική Ελλάδα στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, που σημαίνει (τηρουμένων των αναλογιών και του συσχετισμού) ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα και στα ΝΑΤΟικά σχέδια! Λουλούδια στα γενέθλια πρέπει να του στείλει ο Μητσοτάκης για τον ρόλο του «λαγού». 

Σχολιάζοντας, τέλος, την αντίδραση Γεωργιάδη μετά την επίθεση στο Ιράν, ο Βελόπουλος μονολογεί: «Είναι άλλο πράγμα να είσαι φίλος με μια χώρα και να την υποστηρίζεις και άλλο να φέρεσαι δουλικά (λόγω του παρελθόντος σου) και να παραποιείς το εθνικό σου σύμβολο!». Μετάφραση: Εντάξει, δεν θα βγούμε κραγμένα υπέρ του Ισραήλ, αλλά όχι να μας κολλήσουν και τη ρετσινιά ότι δεν το στηρίζουμε κιόλας!

Σημείωση: Το σκίτσο είναι του Ιάκωβου Βάη


Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου