Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

«Νοοτροπία»...




Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες αστικών επιτελείων να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους για την ολοένα και πιο εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνει στα δημόσια νοσοκομεία η χρόνια πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποστελέχωσης, αλλά είναι αλήθεια ότι τα χτεσινά «Νέα» το τερμάτισαν! 

Με πρωτοσέλιδο εικονογραφημένο «χτύπημα» και με αντίστοιχο μεγάλο θέμα μέσα στην εφημερίδα, περιγράφεται η πολύωρη αναμονή δημοσιογράφου - γονιού και του παιδιού του για εξέταση σε εφημερεύον νοσοκομείο Παίδων, ξημερώματα Κυριακής, με υπογραμμισμένες αναφορές στην «αδιαφορία και την κυνικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι Ελληνες στα δημόσια νοσοκομεία». 

Με βάση τα παραπάνω, διαβάζοντας κανείς το θέμα - μαρτυρία περιμένει να διαβάσει για γιατρούς και νοσηλευτές που παίζουν... playstation, ζάρια και άλλα παρόμοια. Μόνο που τελικά διαβάζει αυτό που βιώνουν ο λαός και οι υγειονομικοί σε κάθε εφημερία: Ενας γιατρός παλεύει να εξετάσει ένα επείγον περιστατικό, ένας άλλος γιατρός έχει μπει σε έκτακτο χειρουργείο, και απέξω γονείς και παιδιά περιμένουν με τις ώρες ακριβώς γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους εξετάσει. 

Ποιο είναι όμως το συμπέρασμα του «πονήματος» των «Νέων»; Οχι ότι λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές, αλλά - πατώντας σε όσα επικαλείται το δημοσίευμα για το ύφος απαντήσεων ορισμένων ξενυχτισμένων υγειονομικών - «συμπεραίνει» ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας «υποφέρει κυρίως από τη νοοτροπία που διέπει το ανθρώπινο δυναμικό του», ότι «δυστυχώς τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια στη διάρκεια της πανδημίας για τους λειτουργούς της δημόσιας Υγείας δεν φαίνεται να άλλαξαν πολλά πράγματα» (!) και ότι «καμία πολιτική ηγεσία διαχρονικά δεν είναι έτοιμη να συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία»... 

Τι και αν διπλανό μονόστηλο στην ίδια εφημερίδα καταγράφει το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ελλείψεις χιλιάδων υγειονομικών και η συσσωρευμένη κούραση των υγειονομικών; Το πρωτοσέλιδο και το κεντρικό θέμα την έχουν κάνει τη δουλειά τους, ξεπλένοντας αυτήν την εγκληματική πολιτική.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου