Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Νέα κυβερνητική φιέστα στον τόπο του εγκλήματος



Σαν κακόγουστη φάρσα επαναλαμβάνονται οι κυβερνητικές φιέστες για την «αποκατάσταση» της Θεσσαλίας, που δέχθηκε καταστροφικό πλήγμα από τις πλημμύρες του 2023 με τον «Ντάνιελ», αλλά και το 2020 με τον «Ιανό».

Μια ακόμα φιέστα στήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε ξανά ότι «η ανάταξη της Θεσσαλίας είναι ένα εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί». Βέβαια, τα ίδια έλεγε το 2020 μετά τον «Ιανό» και πέρυσι μετά τον «Ντάνιελ»...

Ο πρωθυπουργός εμφάνισε ξανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα που αφορούν τις οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά με ανεξάντλητη υποσχεσιολογία που γίνεται αέρας κοπανιστός όταν ακόμα και σήμερα, 8 μήνες μετά την τελευταία πλημμύρα, πολλές οικογένειες δεν έλαβαν ούτε την πρώτη αρωγή.

Το ομολόγησε άλλωστε και ο ίδιος, λέγοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποιες καθυστερήσεις, κάνουμε το καλύτερο δυνατόν». Εφτασε μάλιστα μέχρι το ...Ντουμπάι, για να δικαιολογήσει τις καταστροφές και την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους ως αποτέλεσμα της «κλιματικής κρίσης»!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση - φιέστα ήταν μόνο για τα έργα που έχει υπό την επίβλεψη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνολικού κόστους 1,385 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου 50 εκατ. ευρώ θα δώσει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για σχολικά κτίρια.

Με αφορμή την παρουσίαση των έργων, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δικαιώσει την κυβερνητική πολιτική, ισχυριζόμενος ότι «πάει καλά» η οικονομία και έχει πόρους να διαθέσει. Αναφέρθηκε επίσης στη συγκρότηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων, που προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του νερού.

Αξιοσημείωτη ήταν η στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας, δηλώνοντας «συγκινημένος» για την αποτύπωση των έργων που γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο. Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία, έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον για να δώσουμε κάποια στιγμή τα έργα». Βέβαια, αυτή η πολύ καλή συνεργασία κυβέρνησης και Περιφέρειας έχει ακόμα άφτιαχτα τα αναχώματα στα ποτάμια, με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπούν οι Θεσσαλοί σε κάθε βροχή.

Νωρίτερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε και στα εγκαίνια τμήματος του Ε65, λέγοντας ότι είναι υπερήφανος που ολοκληρώνεται ένα έργο δεκαετιών. Ωστόσο η πλήρης ολοκλήρωση του Ε65 θα γίνει σε τουλάχιστον 2 χρόνια, ενώ τα διόδια ήδη «ξυρίζουν», με 4 ευρώ κάθε 100 χλμ.!

ΚΚΕ: Εγκληματική πολιτική

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες και να δίνει υποσχέσεις, όχι μόνο γιατί τις ίδιες γενικόλογες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις έδινε και πριν 3,5 χρόνια με την κακοκαιρία "Ιανός", αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εντελώς απροστάτευτο».

Προσθέτει ότι «στη φιέστα της κυβέρνησης αποτυπώθηκε ξανά η σύγκλιση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής. Ετσι μπορεί τις προηγούμενες μέρες ο περιφερειάρχης να ύψωνε τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση για τον "Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων" που προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του νερού, σήμερα (σ.σ. χθες) δήλωσε ξανά την στήριξή του στην πολιτική της κυβέρνησης και στα έργα που προωθούνται από κοινού».

Καταλήγοντας καλεί σε «αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους δρόμους της διεκδίκησης, ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες των ευρωεκλογών, ώστε να δοθεί με καλύτερους όρους ο αγώνας για να ορθοποδήσει ο λαός». Πηγή:



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου