Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Αυγά τέλος... Μπούχτισαν
Για την ...«προπαγάνδα του αυγού» στην Αλεξανδρούπολη έχουμε γράψει πολλές φορές. Μια νέα είδηση όμως μας ανανέωσε το ενδιαφέρον: 
Στις 22/2 βγαίνει στο «σφυρί» μια μονάδα παραγωγής αυγών στην περιοχή, η οποία φαλίρισε από τις πολλές υποθήκες και προσημειώσεις. 

Ισως να μην ήταν αρκετή η «τόνωση» που έδωσαν στην τοπική αγορά τα δολάρια των Αμερικανών ναυτών. 
Ισως πάλι οι κότες να ζορίστηκαν τόσο πολύ για να εξυπηρετήσουν τον στόλο, που απόκαμαν. Οποια κι αν είναι η εξήγηση για το λουκέτο, είναι τουλάχιστον ειρωνικό να αφορά ένα προϊόν όπως το αυγό, στο οποίο είχαν επενδύσει τόσο πολύ η πρεσβεία και τα ντόπια παπαγαλάκια της για να διαφημίσουν τα «οφέλη» από τη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου. 

Ελπίζουμε πάντως σύντομα να ανακάμψει η σχετική αγορά. Γιατί είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής θα πάρουν ...με τα αυγά τους ΝΑΤΟικούς και τους παρατρεχάμενούς τους, που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τη Θράκη και όλη τη χώρα, με την εμπλοκή στο ΝΑΤΟικό μακελειό.

Για να σοβαρευτούμε πάντως, ο λαός της περιοχής έχει μπουχτίσει από υποσχέσεις για «κοσμογονία» επενδύσεων και ανάπτυξης, που συμβαδίζει τάχα με τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό και ενεργειακό κόμβο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. 

Απελπιστική είναι για παράδειγμα η κατάσταση των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική της ΚΑΠ, το μεγάλο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές αγοράς των προϊόντων τους από τους εμπόρους. Τη δεκαετία 2012 - 2022 έκλεισαν 520 κτηνοτροφικές μονάδες στον νομό, ενώ συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα αιγοπρόβατα έχουν μειωθεί κατά 27.000 σε δύο μόλις χρόνια. 

Στις εναπομείνασες μικρές μονάδες τα ζώα «φυτοζωούν». Αντιμέτωποι με την ακρίβεια στις ζωοτροφές και το ενεργειακό κόστος, οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν ίσα ίσα να τα συντηρούν για να μην πεθάνουν της πείνας. 
Η κυβέρνηση τους υπόσχεται ψίχουλα στις ζωοτροφές, 40 λεπτά τον μήνα για κάθε ζώο, ενώ η διατροφή του κοστίζει μέχρι και 10 ευρώ! 

Για όλους αυτούς και για χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους και βιοπαλαιστές της περιοχής, τα παραμύθια που διακινούν τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου καταρρέουν με πάταγο, αποδεικνύοντας ότι η φτώχεια και οι κίνδυνοι για τον λαό είναι η άλλη όψη της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά σχέδια για τα κέρδη των λίγων.

Πηγή:rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου