Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Κολλημένοι


Εχουν ...κόλλημα στον ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) να αναμασούν συκοφαντίες περί «κολλημένου» ΚΚΕ, νομίζοντας ότι με τέτοιες πονηριές θα «ξεκολλήσουν» την προσοχή του λαού από το πόσο ...σιαμαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους με εκείνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι θεωρούν όμως «κόλλημα» όλοι αυτοί;

«Κόλλημα» είναι η υπεράσπιση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων, το αίτημα για μείωση του εργάσιμου χρόνου, η πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να μη χαριστεί στα αφεντικά το δικαίωμα στην απεργία.

Ολα αυτά δηλαδή που οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διέλυσαν μαζί και εναλλάξ με τους νόμους τους, στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας», των «αντοχών της οικονομίας» και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

«Κόλλημα» είναι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες που αντιπαλεύουν με συνέπεια την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, του κρατικού μηχανισμού.

Είναι αναμενόμενο να το βλέπουν έτσι εκείνοι που πρωταγωνιστούν σε αντιαπεργιακούς νόμους και διατάξεις περιστολής των διαδηλώσεων. Που θωρακίζουν τους μηχανισμούς καταστολής και παρακολουθήσεων σε βάρος του «εχθρού λαού». Οσοι αντιμετωπίζουν την απεργία ως «ξεπερασμένη» και καλούν τον λαό να κάτσει στ' αυγά του μέχρι τις επόμενες εκλογές!

«Κόλλημα» είναι η αποκάλυψη των κινδύνων από την εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό. Ο αγώνας να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις που σκορπάνε θάνατο. Οι διαδηλώσεις ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών που βρωμίζουν τον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια.

Φυσικό να αισθάνονται έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η υπόλοιπη ευρωατλαντική «χορωδία», που έχουν κάνει τη χώρα ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, σπρώχνουν τον λαό σε μεγάλους κινδύνους και τον μετατρέπουν σε στόχο.

Ολοι αυτοί δεν έχουν κανένα «κόλλημα» να μεταλλάσσονται από «αντιμνημονιακοί» σε «μνημονιακούς» και τούμπαλιν, όταν αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ούτε να απορρίπτουν με ένα στόμα στη Βουλή τις τροπολογίες που καταθέτει το ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια και τα «κόκκινα» δάνεια. Ούτε βέβαια να ψηφίζουν από κοινού τα μισά και πλέον νομοσχέδια που έφερε την περασμένη τετραετία στη Βουλή η ΝΔ.

Δεν έχουν κανένα «κόλλημα» να χειροκροτούν τους φασίστες του τάγματος Αζόφ στη Βουλή ως «μαχητές της δημοκρατίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό»! Ούτε να συναντιούνται με ακροδεξιούς στην Καστοριά, αναζητώντας εκλογική πελατεία.

Κι όχι μόνο αυτό: Η «βελόνα» τους παραμένει τόσα χρόνια κολλημένη στα ίδια και τα ίδια παραμύθια, που καταρρέουν με πάταγο: Για «δικαιοσύνη» στο άδικο σύστημα, που δεν γιατρεύεται με κανένα σοσιαλδημοκρατικό γιατροσόφι. Για «αρμονική συνύπαρξη» των αναγκών του λαού με την καπιταλιστική κερδοφορία που τις τσακίζει. Για καπιταλιστική ανάπτυξη που θα ωφελεί τάχα «όλους», ενώ έχει για προϋπόθεση την άγρια εκμετάλλευση του λαού.

Αφού λοιπόν αναδείχτηκαν σε «πρωταθλητές» των αντιλαϊκών μέτρων, στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών και της εμπλοκής, έκλεισαν «ντιλ» μέχρι και με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και γέμισαν την Ελλάδα αμερικανικές βάσεις, ματώνοντας τον λαό για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Και αφού συγκυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και ψήφισαν μνημόνια με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., τώρα, χωρίς κανένα «κόλλημα», αφήνουν ανοιχτό μετεκλογικά το ενδεχόμενο ακόμα και μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», που θα τους χωράει όλους, αρκεί να μην είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης!

Χωρίς κανένα «κόλλημα», λοιπόν, ο λαός να τους απαντήσει με τον αγώνα και την ψήφο του, δυναμώνοντας παντού το ΚΚΕ! Γιατί οι θέσεις, οι προτάσεις και η πρωτοπόρα δράση του είναι ελπίδα και προοπτική. Γιατί φωτίζει με το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα ότι υπάρχει διέξοδος και εναλλακτική λύση για τον λαό.

Γιατί παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να ξεκολλήσει ο λαός από τη λάσπη της φτώχειας, της αθλιότητας, της μισοδουλειάς - μισοζωής, όπου τον θέλουν κολλημένο οι ...αυτοκόλλητοι των μεγάλων συμφερόντων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ!

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου