Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Καμία ανοχή στους φασίστες - Όλοι στο συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο

Ελλάδα



Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στο Ν. Ηράκλειο καλεί η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Καμία ανοχή στους φασίστες

Καταγγέλλουμε την «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών», που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Ν. Ηράκλειο, την Τετάρτη 1 Νοέμβρη.

Καλούμε τα μέλη των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ των Βορείων Συνοικιών της Αθήνας, τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους, τους πολιτικούς πρόσφυγες, το λαό της περιοχής, σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας στο Ν. Ηράκλειο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δημοτικές αρχές που επιτρέπουν τη φασιστοσύναξη. Αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας η άδεια από την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση της σύναξης της ευρωπαϊκής σαπίλας, των απογόνων των ναζί. Πρόκληση είναι και η στάση των δημοτικών αρχών της περιοχής, που διαμορφώνει το έδαφος ώστε να έχουν παρουσία και δράση οι φασίστες.

Είναι απαράδεκτο να πατήσουν το πόδι τους οι φασίστες στην περιοχή στην οποία διαδραματίστηκαν ξεχωριστά ιστορικά γεγονότα της αντιστασιακής, απελευθερωτικής, λαϊκής πάλης ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Να είναι βέβαιοι οι υπεύθυνοι, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές, ότι θα εισπράξουν την καταδίκη του λαού της ηρωικής περιοχής του αιματοβαμμένου Μπλόκου της Καλογρέζας, του τόπου όπου έζησε η Ηλέκτρα Αποστόλου, που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους ναζί κατακτητές.

Είναι μεγάλη πρόκληση στον ίδιο αυτό τόπο να συγκεντρώνονται οι φασίστες, οι απόγονοι των ναζί εγκληματιών. Δεν τους ανέχεται αυτός ο τόπος του αγώνα, της προσφυγιάς. Να μην τολμήσουν να πατήσουν το αιματοβαμμένο έδαφος ηρωισμού και θυσίας του λαού μας.

Όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στο Ν. Ηράκλειο.» 

Πηγή: 902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου