Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΚΕΤΘ - ΑΥΛΩΝΑΣ Ούτε τα στοιχειώδη για τους νεοσύλλεκτους της ΣΤ' ΕΣΣΟ

Ελλάδα



Ούτε τα στοιχειώδη δεν υπάρχουν για τους νεοσύλλεκτους του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, με τους στρατευμένους με νέα τους επιστολή να καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τις οποίες, θυμίζουμε, έφερε το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή.

Σημειώνουν σε νέα τους επιστολή νεοσύλλεκτοι του Κέντρου:

«Το βράδυ της Κυριακής 12/11 νεοσύλλεκτος φαντάρος, ύστερα από υπηρεσία στα μαγειρεία, λιποθύμησε πριν από τη βραδινή αναφορά. Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε και ήρθε ασθενοφόρο. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για την υγεία του. Το πρωί της επόμενης μέρας, Δευτέρα 13/11, ακόμα 2 νεοσύλλεκτοι λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επιλογικών διαδικασιών.

Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επαρκής στελέχωση του στρατοπέδου, οι νεοσύλλεκτοι στα μαγειρεία κάνουμε εξαντλητικές 24ωρες (!!!) υπηρεσίες. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής 12/11 το φαγητό δεν έφτασε για όλους τους νεοσύλλεκτους της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα αρκετοί από εκείνους να μείνουν νηστικοί. Υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για απαρχαιωμένο και σκουριασμένο εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάφλεξη (!) μιας φριτέζας εντός των μαγειρείων. Η κατάσταση στα μαγειρεία είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Στο κομμάτι της ατομικής υγιεινής, τα καθαριστικά για τους θαλάμους είναι είδος προς εξαφάνιση, ενώ το σαπούνι συνεχίζει να αποτελεί είδος πολυτελείας για λίγους "τυχερούς" που θα προλάβουν να πλύνουν τα ατομικά κουταλοπίρουνα. Υπάρχουν θάλαμοι που ακόμα δεν έχουν ζεστό νερό για μπάνιο, ενώ τα κρυολογήματα αυξάνονται καθημερινά. Τις τελευταίες μέρες, επίσης, ανησυχητική είναι και η αύξηση των κρουσμάτων COVID.

Μπροστά στις τραγικές ελλείψεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι, στελέχη του στρατοπέδου παραδέχονται πλέον πως "υπάρχουν λεφτά, αλλά δεν δίνονται για τις ανάγκες του στρατοπέδου και των νεοσυλλέκτων". Την ίδια ώρα δηλαδή που δεν έχουμε πόσιμο νερό και ζεστό νερό για μπάνιο, η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, σπαταλά γιγάντια ποσά στο ΝΑΤΟ, σε επιχειρήσεις και αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας.

Τώρα χρειάζεται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση και εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.

- Επαρκείς μερίδες φαγητού για όλους τους νεοσύλλεκτους σε όλα τα γεύματα της μέρας.

- Δωρεάν πόσιμο νερό σε καθημερινή βάση για όλους τους νεοσύλλεκτους.

- Δωρεάν παροχή καθαριστικών για την υγιεινή των θαλάμων μας.

- Ζεστό νερό για μπάνιο σε όλους τους θαλάμους.

- Να επιστραφούν άμεσα τα κινητά τηλέφωνα». 


Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου